Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

OlympiaCast

OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja huippu-urheilun tarinoista, ihmisistä ja ilmiöistä. Sarjassa tavataan urheilijoita, valmentajia, johtajia ja taustavaikuttajia suomalaisen huippu-urheilun ytimestä ja sukelletaan syvälle kunkin vieraan sielunmaisemaan. Isäntinä toimivat  Mika Poutala ja Ilkka Palomäki ja tuotannosta vastaa Mika Noronen.

Ohjelmasarja on tilattavissa yleisimmiltä podcast-palveluntarjoajilta.

Sarjasta voi antaa palautetta ja esittää vierastoiveita sähköpostilla: ilkka.palomaki@olympiakomitea.fi.

OlympiaCast -jaksot:

12.11.2018 vieraana Teemu Lemmettylä

Teemu Lemmettylä on yksi maailman parhaista urheilijoista extreme-triathlonissa, korkeasti koulutettu tutkija ja tohtoriopiskelija liikuntateknologian saralla. Mutta ennen kaikkea Lemmettylä on merkittävä taustahahmo Suomen 2010-luvun hiihto-, ampumahiihto ja yhdistetyn menestyksessä.

5.11.2018 vieraana Anni Vuohijoki

Anni Vuohijoki on monella tapaa poikkeuksellinen huippu-urheilija. EM-pronssia voittaneen ja pitkälle opiskelleen painonnostajan ajatukset ovat teräviä ja syviä. Annin kanssa puhutaan mm.  identiteetistä, onnellisuudesta ja arvoista.


29.10.2018 vieraana Jukka Jalonen

OlympiaCastin vieraana on alkavan maajoukkuejääkiekkokauden kunniaksi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen – ainoa suomalainen, joka on päävalmentajana saavuttanut jääkiekon maailmanmestaruuden.

22.10.2018 vieraana Andreas Romar

Andreas “Andy” Romarin alppihiihtoura alkoi kuuden vuoden iässä vain 45m korkealta nyppylältä, jolta hän on ponnistanut syöksylaskun ja super-g:n kansainväliselle huipputasolle.

15.10.2018 vieraana Pauliina Vilponen

Lentopallon maajoukkuesankari Pauliina Vilponen kertoo OlympiaCastin vieraana tarinansa; miten hän on järjestänyt itsensä asemaan, jossa hän sai 26-vuotiaana valita lentopallon ammattilaisuran ja juristin työn välillä.

8.10.2018 vieraana Jessica Kähärä ja Arttu Mattila 

Nuorten Olympiaedustajat Arttu Mattilan ja Jessica Kähärä kertovat tarinansa
lapsuudesta nuoreksi huippu-urheilijaksi. Kahta nuorta urheilijaa yhdistää mm. usean lajin harrastaminen lapsuudessa, sekä intohimo itsensä jatkuvaan kehittämiseen.

1.10.2018 vieraana Kaisa Sali

OlympiaCastin seitsemännen jakson vieraana on Kaisa Sali, joka oli valmis myymään asuntonsakin maksimoidakseen potentiaalinsa triathlonissa. Päätöksen seurauksena Sali tavoittelee tosissaan Havaijin ironman-kilpailun voittoa.

24.9.2018 vieraana Jarkko Nieminen

Jarkko Nieminen on Suomen kaikkien aikojen tennistykki. Parhaimmillaan ATP-maailmanlistan sijalle 13 noussut suomalainen pelasi huikean uran, jonka kokemuksia hän nyt jakaa  nuoremmille pelaajille.

17.9.2018 vieraana Emmi Peltonen

OlympiaCastin viidennen jakson vieraana on kolmannen polven olympiaurheilija Emmi Peltonen. Vuonna 1999 syntynyt Peltonen teki yläasteen jälkeen päätöksen satsata kaikkensa urheiluun, ja saavutti jo lyhyessä ajassa yhden unelmansa, pääsyn olympialaisiin.

10.9.2018 vieraana Titta Keinänen

OlympiaCastin neljännen jakson vieraana on räjähdysmäisesti kuumimpien suomalaisnimien joukkoon matkalla Tokion olympiakisoihin kohonnut karateka Titta Keinänen.

3.9.2018 vieraana Liisa Lilja

Mitä paratriathlonin hallitseva maailmanmestari Liisa Lilja vastaa, kun lapsi kysyy, onko hän Tähtien sodasta? 26-vuotias porilainen Lilja kertoo värikkäällä tavallaan, millaista reittiä hänestä on tullut maailmanluokan urheilija.

27.8.2018 vieraana Sanna Kämäräinen

Kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen on tunnettu positiivisuudestaan ja elämänilostaan. Kun kroppa ei kestä, kestääkö pää? Lähes 1000 päivää pois kilpakentiltä opetti Sannalle paljon urheilusta, mutta ehkä jopa enemmän elämästä.

20.8.2018 vieraana Mika Lehtimäki 

Millaista tietä Mika Lehtimäki on kulkenut Huippu-urheiluyksikön johtajaksi? Mitkä ovat hänen linjauksensa ja millaisena hän näkee suomalaisen huippu-urheilun nykytilan?

 

Lisää jaksoja julkaistaan viikoittain maanantaisin.