Siirry sisältöön
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

OlympiaCast

OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja huippu-urheilun tarinoista, ihmisistä ja ilmiöistä. Sarjassa tavataan urheilijoita, valmentajia, johtajia ja taustavaikuttajia suomalaisen huippu-urheilun ytimestä ja kurkistetaan urheilumaailman kulissien taakse matkalla kohti Tokion Olympialaisia. Isäntinä toimivat  Mika Poutala ja Ilkka Palomäki ja tuotannosta vastaa Mika Noronen.

Ohjelmasarja on tilattavissa yleisimmiltä podcast-palveluntarjoajilta.

Sarjasta voi antaa palautetta ja esittää vierastoiveita sähköpostilla: ilkka.palomaki@olympiakomitea.fi.

OlympiaCast – Matkalla Tokioon 2020:

22.4.2020 vieraana Aku Partanen

Kevätkauden 2020 viimeisessä jaksossa vieraana on kilpakävelijä Aku Partanen. Partasella on valmentajansa Valentin Konosen kanssa kiinnostava suhde, sillä valmennettava on hyvää vauhtia rikkomassa kaikki valmentajansa ennätykset.

15.4.2020 vieraana Toni Piispanen

Ratakelauksen paralympiavoittaja Toni Piispasen elämä muuttui peruuttamattomasti 17-vuotiaana vuonna 1993, kun hän halvaantui karatenäytöksessä. Piispanen avaa dramaattista tarinaansa, mutta myös pienten marginaalien kääntämistä maailman huipulla.

8.4.2020 vieraana Lotta Henttala (os. Lepistö)

Lotta Henttala on maantiepyöräilija, joka on jo valittu Tokion olympialaisiin. 30-vuotias ammattipyöräilijä avaa epätodennäköistä tarinaansa Noormarkusta maailman huipulle sekä kertoo siitä, kuinka koronavirustilanne on heijastunut hänen elämäänsä ja harjoitteluunsa.

1.4.2020 vieraana Ida Hulkko

Ida Hulkko on suomalainen rintauimari, jolla on tavoitteena päästä kilpailemaan vuodelle 2021 siirretyissä Tokion olympialaisissa. Tavoite on realistinen, sillä jo vuonna 2019 Hulkko ui sadan metrin rintauinnissa ajan 1.07,42, joka jää Tokion A-rajasta (1.07,07) vain 0,35 sekuntia.

25.3.2020 vieraana Pauliina Polet

Pauliina Polet kolkuttelee maailman ehdotonta huippua ratamelonnassa. Vuonna 1992 syntynyt Polet ehti jo lopettaa urheilu-uransa vuonna 2013, mutta veri veti takaisin vesille. Viime vuonna hän oli jo erittäin lähellä A-finaalitasoa arvokisoissa, sillä MM-kisoissa sijoitus oli 12:s ja EM-kisoissa 10:s.

18.3.2020 vieraana Oskari Muhonen

Oskari Muhonen on vuonna 1997 syntynyt purjehtija, joka on voittanut kahdesti alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja menestynyt jo yleisessäkin sarjassa. Jos Muhonen haluaa nykyisessä luokassaan, finnjollassa, olympiamenestystä, viimeinen mahdollisuus siihen on todennäköisesti Tokiossa.

11.3.2020 vieraana Hannaleena Ronkainen

Hannaleena Ronkainen toimii Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikössä urheilupsykologina. Työnkuva on monipuolinen, sillä siihen kuuluu paitsi urheilijoiden valmennusprosessien tehostamista myös alan verkoston johtamista Suomessa.

4.3.2020 vieraana Arslan Khataev

Arslan Khataev on syntynyt Engel-yurtissa, Tšetšeniassa. Alle 57-kiloisissa otteleva Khataev on kulkenut pitkän tien pisteeseen, jossa olympiapaikka Tokioon on realistinen tavoite kevään karsintakilpailuihin.

26.2.2020 vieraana Esa Hynynen

Esa Hynynen toimii Kilpa- ja Huippu-urheilun tutkimuskeskuksella urheilufysiologian asiantuntijana. Työ pitää sisällään myös pitkäaikaista tutkimustyötä, mutta suurin osa siitä kuluu lajien ja urheilijoiden suorassa auttamisessa ns. osallistuvan asiantuntijatoiminnan kautta. Tällä hetkellä Esan työpanoksesta iso osa kohdistuu myös Tokion erityisolosuhteiden tutkimiseen sekä lajien ja urheilijoiden valistamiseen niistä.

19.2.2020 vieraana Leena Paavolainen

Huippu-urheiluyksikön varajohtaja Leena Paavolainen on tehnyt jo lähes 30-vuotisen työuran huippu-urheilun parissa. Jo vuosikausia hän on tehnyt taustalla töitä sen eteen, että Suomen joukkueen järjestelyt toimivat optimaalisesti Tokion olympiakisoissa.

12.2.2020 vieraana Laura Salminen

Laura Salmisen laji on nykyaikainen viisiottelu. Toisen polven huippu-urheilija on satsannut kaikkensa urheilulle peruskoulun jälkeen. Tuleeko Laurasta Suomen ensimmäinen olympiaedustaja lajissaan 36 vuoteen?

29.1.2020 vieraana Leo-Pekka Tähti

Leo-Pekka Tähti on vammaisurheilun pioneeri, esikuva ja kansainvälinen legenda. Maailman paras sprinttimatkojen ratakelaaja on pystynyt olemaan kansainvälisellä huipulla jo kuudentoista vuoden ajan. Nyt selvitetään miten se on mahdollista.

22.1.2020 vieraana Jenna Laukkanen

Jenna Laukkanen on olympiauimari Sotkamosta. Lukion jälkeen hän päätti laittaa kaiken peliin noustakseen uintimaailman huipulle ja tulosta tuli nopeasti. Nyt palkintokaapissa komeilee jo kahdeksan arvokisamitalia, ja katse on tiukasti suunnattu kohti Tokion olympialaisia.

15.1.2020 vieraana Arvi Savolainen

OlympiaCastin neljäs tuotantokausi starttaa vauhdikkaasti, kun Arvi Savolainen kertoo oman tarinansa painin parissa ja tämän hetken tilanteen suhteessa Tokion olympialaisiin. 97-kiloisten sarjassa Suomen edustuspaikasta taistelee tiukasti kaksi tasaväkistä painijaa, treenikaverukset Arvi Savolainen ja Elias Kuosmanen.

Syyskausi 2019:

11.12.2019 vieraana Emil Ruusuvuori

Emil Ruusuvuori voitti vuoden 2019 aikana peräti neljä challenger-tason turnausta ja nousi kolkuttelemaan maailmanlistan sadan joukkoa. Tahti oli vuoden jälkimmäisellä puolikkaalla niin kova, että ATP-kiertueelle nousun lisäksi vuonna 1999 syntyneellä Ruusuvuorella on realistinen näkymä selviytyä myös Tokion olympiatennikseen.

4.12.2019 vieraana Tommi Martikainen

Tommi Martikaisella on laaja kokemus maantiepyöräilystä sekä urheilijana että valmentajana. Viimeisimpänä urheilusaavutuksenaan Martikainen voitti yli 35-vuotiaiden maailmanmestaruuden tänä vuonna.

27.11.2019 vieraina Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen

Suomen tämän hetken parhaan beach volley -parin kanssa keskustellaan beachin ja lentopallon eroista. Mitä siihen vaaditaan, että yhteispeli uuden parin kanssa toimii kitkattomasti?

20.11.2019 vieraana Jani Tanskanen

Jani Tanskanen muistetaan urheilu-Suomessa ennen kaikkea telinevoimistelun maailmanmestarina rekiltä vuodelta 1997. Pitkä ja menestyksekäs urheilu-ura valmisti häntä myös myöhempään työelämään huippu-urheilun parissa.

13.11.2019 vieraana Noora Komulainen

Golfammattilainen Noora Komulainen edusti Suomea Rion olympialaisissa 2016, kun golf palasi yli sadan vuoden tauon jälkeen olympiaohjelmaan. Nyt tähtäimessä ovat olympiakisat Tokiossa.

6.11.2019 vieraana Jere Forsberg

Jere Forsberg on jousiammunnan paralympiavoittaja Lontoosta 2012. Hänellä on myös hankittuna maapaikka Tokioon. Forsberg halvaantui 3-vuotiaana sattuneessa liikenneonnettomuudessa, mutta on raivannut sitkeällä työllä tiensä urheilumaailman huipulle.

30.10.2019 vieraana Mikko Peltonen

Millaista on kirkkaimpien paralympiatoivojen luotsaaminen kohti Tokiota? Vieraana on parapyöräilyn ja parayleisurheilun päävalmentajana toimiva Mikko Peltonen.

23.10.2019 vieraana Valentin Kononen ja Antti Kempas

Kaksi entistä huippukävelijää ja nykyistä kävelyvalmentajaa puhuu tiukkaa asiaa yhdestä nykyaikaisen huippu-urheilun raastavimmista lajeista. Mitä vaatii 50 kilometrin kilpakävely ankarissa olosuhteissa?

16.10.2019 vieraana Kari Liimo

Kari Liimo oli Suomen koripallomaajoukkueen nuori tähtipelaaja 55 vuotta sitten järjestetyssä olympiaturnauksessa, joka pelattiin tulevassa olympiakaupungissa Tokiossa. Suomi selviytyi turnaukseen historiallisesti karsintojen kautta. OlympiaCastin vieraana Liimo palaa noihin historiallisiin aikoihin.

9.10.2019 vieraana Marianne Miettinen

Suomi ei Tokion olympiakisojen naisten jalkapalloturnauksessa ole mukana, mutta Marianne Miettisen työnä Palloliiton tyttöjen huippujalkapallopäällikkönä on viedä Suomea systemaattisesti siihen suuntaan, että 2020-luvulla Helmarit nähdään myös olympiakisoissa.

2.10.2019 vieraana Satu Mäkelä-Nummela

OlympiaCastissa pureudutaan haulikkoammunnan vaativaan maailmaan. Vieraana on viimeisin kesälajien suomalainen olympiavoittaja, jälleen Tokion olympiakisoissa suosikkeihin lukeutuva Satu Mäkelä-Nummela.

25.9.2019 vieraana Maria Huntington

Maria Huntingtonin johdolla OlympiaCastissa pureudutaan syvällisemmin seitsenotteluun – erityisesti sen palapelimaiseen luonteeseen, joka heijastuu sekä harjoittelemiseen että kilpailemiseen.

18.9.2019 vieraana Liisa Ahlqvist-Lehkosuo

Liisa Ahlqvist-Lehkosuo on Voimisteluliiton huippu-urheilujohtaja, diplomi-insinööri ja ammattivalmentaja. Millaista on suomalaisen urheilujohtajan työ monenlaisten menestysodotusten ja ristipaineiden keskellä? Entä kuinka perinteikäs laji valmistautuu Tokion olympialaisiin?

11.9.2019 vieraana Emil Soravuo

Emil Soravuo on 22-vuotias telinevoimistelija, joka on tehnyt viime vuosina valtavan loikan kohti kansainvälistä kärkeä. Miten villistä lapsesta kasvoi maailmanluokan telinevoimistelija, joka juhli permannon kultamitalia menneen kesän Euroopan kisoissa?

4.9.2019 vieraana Maarit Valtonen

Tokion olympiakisoihin on aikaa enää reilusti alle vuosi. Se tarkoittaa hektisyysasteen nousua paitsi urheilijoilla myös valmentajilla ja muilla tukijoukoilla. Kuumiin, kosteisiin ja haasteellisiin olosuhteisiin valmistautumisen parissa työskentelee olympiajoukkueen terveydenhuoltotiimi, jota johtaa ylilääkäri Maarit Valtonen.

Kevätkausi 2019:

27.5.2019 vieraana Anu Nieminen

Anu Nieminen on sulkapallomaajoukkueen päävalmentaja, jolla itselläänkin on mittava pelaajaura takana. Mitä muutoksia maajoukkueeseen on tullut Anun mukana? Entä millainen on suomalaisen sulkapallon tilanne tällä hetkellä?

20.5.2019 vieraana Topi Raitanen

Topi Raitanen on noussut raketin lailla suomalaisen yleisurheilun kirkkaimpiin tähtiin. OlympiaCastissa käydään läpi muun muassa sitä, mitä hyötyä ja mahdollista haittaa suunnistustaustalla on ollut maailman huipulle tähtäävää kestävyysjuoksu-uraa ajatellen.

13.5.2019 vieraina Erkki Miinala ja Miika Honkanen

Erkki Miinala ja Miika Honkanen kuuluvat maailman eliittiin siinä, mitä he tekevät. Nimittäin maalipallossa, joka on yleinen sisäänheittolaji paralympiaurheilun pariin näkövammaisille.

6.5.2019 vieraana Erkka Westerlund

Erityisesti jääkiekkovalmentajana meritoitunut Erkka Westerlund on toiminut urheiluvalmennuksen parissa jo noin 40 vuoden ajan.  Westerlund on todistanut eturintamassa urheiluvalmennuksessa tapahtunutta murrosta pelkän kehon valmentamisesta mielen ja kehon valmentamiseen.

29.4.2019 vieraana Tuuli Petäjä-Sirén

Mitä Tuuli Petäjä-Sirén mietti, kun hänen olympiahopeansa Lontoossa vuonna 2012 varmistui? Entä miten yhdistyvät huippu-urheilijan, arkkitehdin ja äidin roolit?

22.4.2019 vieraana Juha Dahlström

Mitä kaikkea huippu-urheilijan tulisi ottaa huomioon kaksoisuraa rakentaessaan? Mitkä ovat toimivimmat kaksoisuramallit? Muun muassa näistä puhutaan OlympiaCastissa, kun vieraana on Olympiakomitean kaksoisura-asiantuntija Juha Dahlström.

15.4.2019 vieraana Laura Ahonen

Suomen nuori joukkue tavoittelee tosissaan pääsyä Tokion olympiakisoihin rytmisessä voimistelussa. Oikea henkilö kertomaan tämän menestystarinan taustoista on joukkueen päävalmentaja Laura Ahonen, joka on tehnyt yli 30 vuoden ajan mittavaa työtä suomalaisen rytmisen voimistelun eteen. Ahonen on vaikuttanut lajin kehitykseen Suomessa sekä yksilö- että joukkuepuolella merkittävästi – vaikka hänellä olisi keuhkotautien erikoislääkärinä mahdollisuus tehdä aivan toisenlaisiakin töitä.

8.4.2019 vieraana Elias Kuosmanen

Suomalaisen painin suurlupauksiin viime vuodet kuulunut Elias Kuosmanen on voittanut urallaan jo paljon, mutta isoimmat koitokset ovat vielä edessä. 16-vuotiaana homma lähti toden teolla rokkaamaan, kun Kuosmanen voitti nuorten maailmanmestaruuden alle 85-kiloisten sarjassa. Vuotta myöhemmin Kuosmanen toi EM-kultaa kotiin samassa sarjassa.

1.4.2019 vieraana Pasi Mustonen

Jääkiekon naisten MM-kisat alkavat tällä viikolla Espoossa. Viikon vieraana OlympiaCastissa on naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen. Mustosen perspektiivi jääkiekosta on laaja, mikä näkyy ja kuuluu myös miehen mielipiteissä. Viime vuosina Pasi Mustonen onkin noussut esiin miehenä, joka ei pelkää ottaa epäkohtia esiin – puhutaan sitten valmentautumisen arkihaasteista tai isommista teemoista, kuten sukupuolten välisestä tasa-arvosta.

25.3.2019 vieraana Laura Lepistö

Laura Lepistö on Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija yksinluistelussa. Uransa sykähdyttävimpänä hetkenä Laura pitää vuoden 2009 EM-kotikisojen voittoa, vaikka paras saavutus onkin MM-pronssimitali 2010 vuodelta.

18.3.2019 vieraana Niko Vuorinen

Niko Vuorisen tarina on omalaatuinen: vaikka hän löysi miekkailun vasta 15 vuoden iässä, hän on noussut maailman huipun välittömään tuntumaan kalpamiekkailussa.

11.3.2019 vieraana Mira Potkonen

Mira Potkosen poikkeuksellinen ura alkoi vasta 28 vuotiaana ja se on ollut täynnä uskomattomia tarinoita. Potkonen käy OlympiaCastissa läpi, kuinka vasta aikuisena huippu-urheilun aloittaneesta naisesta voi tulla olympiamitalisti.

4.3.2019 vieraana Esapekka Lappi

Citroen-tallin tehdaskalustoa rallin MM-sarjassa kuljettava Esapekka Lappi on 28-vuotias pieksämäkeläinen ja tuorein suomalaisten huippurallikuljettajien katkeamattomalla janalla, joka alkoi jo vuosikymmeniä sitten.  Lapin tie rallin MM-sarjaan ei ole ihan perinteisimmästä päästä, sillä alun perin hän tavoitteli Formula 1 -kuljettajan uraa.

25.2.2019 vieraana Lauri Hakola

Lauri Hakola on toiminut Suomen mäkimaajoukkueen päävalmentajana vuodesta 2018 lähtien. Hakolan oma mäkihyppyura kantoi nuorten MM-mitaleille saakka, mutta työ valmentajana alkoi jo omien aktiivivuosiensa aikana.

18.2.2019 vieraana Olli-Pekka Kärkkäinen

Olli-Pekka Kärkkäisen tarina on värikäs ja monisäikeinen: liikunnalta valmistumisen jälkeen hän on ehtinyt vaikuttaa muun muassa suunnistusliitossa sekä päävalmentajana Tanskassa sekä suunnistuksessa että kestävyysjuoksussa. Matkan varrelle on mahtunut myös korkean paikan valmennuskeskuksen vetäminen Etelä-Afrikassa – sekä myös tuikitavalliset kirvesmiehen työt. Huippu-urheiluyksikössä Kärkkäinen on toiminut sen perustamisesta asti.

11.2.2019 vieraana Mikko Ilonen

Mikko Ilonen on Suomen menestynein golfari kautta aikojen. Ilonen oli myös yksi neljästä suomalaisgolfarista Rion Olympialaisissa 2016, kun golf palasi olympialajiksi sadan vuoden tauon jälkeen. OlympiaCastin vieraana Ilonen käy läpi tarinaansa ja uransa opetuksia.

4.2.2019 vieraana Emma Terho

Emma Terho (os. Laaksonen) muistetaan mittavalta pelaajauraltaan, jonka aikana hän saavutti kaksi olympia- ja neljä MM-mitalia jääkiekossa. Ensimmäisen kerran Emma juhli olympiamitalia jo 16-vuotiaana Naganossa 1998. 

Uransa jälkeen ja jo sen loppupuolella Emma on suuntautunut voimakkaasti urheilupolitiikkaan, ja useiden merkittävien luottamustoimien kautta hän on päätynyt Kansainvälisen Olympiakomitean urheilijajäseneksi ajamaan urheilijoiden asiaa globaalisti.

28.1.2019 vieraana Tuukka Kotti

Miten Tuukka Kotista kasvoi 2000-luvun alkuvuosina pelaaja, jota voi hyvällä syyllä tituleerata Susijengin puolustuspään ankkuriksi? Entä mitkä ovat olleet kaikkein merkittävimmät virstanpylväät Susijengin kasvutarinassa Euroopan huipulle? Muun muassa näihin kysymyksiin yksi Suomen kaikkien aikojen koripallopelaajista pureutuu tuoreessa jaksossa.

21.1.2019 vieraana Pekka Holopainen

Pekka Holopainen on laajalti tunnettu ja useaan kertaan palkittu urheilutoimittaja. Palkintokaapista löytyy mm. Suomen Urheilugaalan vuoden urheilutoimittajan Uuno-pysti, sekä Bonnierin journalistipalkinto. Holopainen pohtii tässä jaksossa mm.  pitääkö urheilutoimittajan olla urheiluhullu?

14.1.2019 vieraana Noora Räty

Noora Räty on jääkiekon kaksinkertainen olympiamitalisti ja hänet on myös valittu maailman parhaaksi maalivahdiksi. Miten hänestä on tullut niin hyvä ja miksi hän pelasi ainoastaan poikien kanssa teini-ikäiseksi asti?

Syyskausi 2018:

 

17.12.2018 vieraana Peter Halén

OlympiaCastin syyskauden viimeisessä jaksossa vieraana on Peter Halén. Suomen Urheilufysioterapeutit ry:n puheenjohtaja avaa näkemyksiään siitä, mitä kuuluu hyvään urheilufysioterapiaan huippu-urheilijan valmennusprosessissa.

10.12.2018 vieraana Krista Pärmäkoski

Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski on tällä hetkellä yksi suomalaisen urheilun keulakuvista. PyeongChangin olympialaisissa Krista voitti kolme mitalia ja nosti viimeistään silloin itsensä koko kansan tietoisuuteen. Mutta mistä tämä kaikki alkoi?

3.12.2018 vieraana Ari-Pekka Liukkonen

Ari-Pekka Liukkonen on Suomen nopein uimari ja maailman pisin arvokisauimari. Jyväskylässä asuva 208-senttinen atleetti on kaksinkertainen EM-mitalisti ja olympiaedustaja, joka palkittiin Esikuva -palkinnolla vuoden 2015 Urheilugaalassa.

26.11.2018 vieraana Jani Kukkola

OlympiaCastin tuoreimman jakson vieraana on lähestyviin salibandyn MM-kisoihin valmistautuva Jani Kukkola. 32-vuotias Kukkola jahtaa Prahasta jo uransa neljättä maailmanmestaruutta.

19.11.2018 vieraana Mari Eder

Mari Eder (os. Laukkanen) on Itävallassa asuva suomalainen ampumahiihtäjä, joka avioitui itävaltalaisen Benjamin Ederin kanssa kesällä 2018. Tässä jaksossa keskustelemme Marin kanssa urheilijan minäkuvasta. Mitä tapahtuu jos urheilijan koko identiteetti on kiinni urheilussa ja saavutuksissa?

12.11.2018 vieraana Teemu Lemmettylä

Teemu Lemmettylä on yksi maailman parhaista urheilijoista extreme-triathlonissa, korkeasti koulutettu tutkija ja tohtoriopiskelija liikuntateknologian saralla. Mutta ennen kaikkea Lemmettylä on merkittävä taustahahmo Suomen 2010-luvun hiihto-, ampumahiihto ja yhdistetyn menestyksessä.

5.11.2018 vieraana Anni Vuohijoki

Anni Vuohijoki on monella tapaa poikkeuksellinen huippu-urheilija. EM-pronssia voittaneen ja pitkälle opiskelleen painonnostajan ajatukset ovat teräviä ja syviä. Annin kanssa puhutaan mm.  identiteetistä, onnellisuudesta ja arvoista.

29.10.2018 vieraana Jukka Jalonen

OlympiaCastin vieraana on alkavan maajoukkuejääkiekkokauden kunniaksi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen – ainoa suomalainen, joka on päävalmentajana saavuttanut jääkiekon maailmanmestaruuden.

22.10.2018 vieraana Andreas Romar

Andreas “Andy” Romarin alppihiihtoura alkoi kuuden vuoden iässä vain 45m korkealta nyppylältä, jolta hän on ponnistanut syöksylaskun ja super-g:n kansainväliselle huipputasolle.

15.10.2018 vieraana Pauliina Vilponen

Lentopallon maajoukkuesankari Pauliina Vilponen kertoo OlympiaCastin vieraana tarinansa; miten hän on järjestänyt itsensä asemaan, jossa hän sai 26-vuotiaana valita lentopallon ammattilaisuran ja juristin työn välillä.

8.10.2018 vieraana Jessica Kähärä ja Arttu Mattila 

Nuorten Olympiaedustajat Arttu Mattilan ja Jessica Kähärä kertovat tarinansa lapsuudesta nuoreksi huippu-urheilijaksi. Kahta nuorta urheilijaa yhdistää mm. usean lajin harrastaminen lapsuudessa, sekä intohimo itsensä jatkuvaan kehittämiseen.

1.10.2018 vieraana Kaisa Sali

OlympiaCastin seitsemännen jakson vieraana on Kaisa Sali, joka oli valmis myymään asuntonsakin maksimoidakseen potentiaalinsa triathlonissa. Päätöksen seurauksena Sali tavoittelee tosissaan Havaijin ironman-kilpailun voittoa.

24.9.2018 vieraana Jarkko Nieminen

Jarkko Nieminen on Suomen kaikkien aikojen tennistykki. Parhaimmillaan ATP-maailmanlistan sijalle 13 noussut suomalainen pelasi huikean uran, jonka kokemuksia hän nyt jakaa  nuoremmille pelaajille.

17.9.2018 vieraana Emmi Peltonen

OlympiaCastin viidennen jakson vieraana on kolmannen polven olympiaurheilija Emmi Peltonen. Vuonna 1999 syntynyt Peltonen teki yläasteen jälkeen päätöksen satsata kaikkensa urheiluun, ja saavutti jo lyhyessä ajassa yhden unelmansa, pääsyn olympialaisiin.

10.9.2018 vieraana Titta Keinänen

OlympiaCastin neljännen jakson vieraana on räjähdysmäisesti kuumimpien suomalaisnimien joukkoon matkalla Tokion olympiakisoihin kohonnut karateka Titta Keinänen.

3.9.2018 vieraana Liisa Lilja

Mitä paratriathlonin hallitseva maailmanmestari Liisa Lilja vastaa, kun lapsi kysyy, onko hän Tähtien sodasta? 26-vuotias porilainen Lilja kertoo värikkäällä tavallaan, millaista reittiä hänestä on tullut maailmanluokan urheilija.

27.8.2018 vieraana Sanna Kämäräinen

Kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen on tunnettu positiivisuudestaan ja elämänilostaan. Kun kroppa ei kestä, kestääkö pää? Lähes 1000 päivää pois kilpakentiltä opetti Sannalle paljon urheilusta, mutta ehkä jopa enemmän elämästä.

20.8.2018 vieraana Mika Lehtimäki 

Millaista tietä Mika Lehtimäki on kulkenut Huippu-urheiluyksikön johtajaksi? Mitkä ovat hänen linjauksensa ja millaisena hän näkee suomalaisen huippu-urheilun nykytilan?

 

Lisää jaksoja julkaistaan viikoittain keskiviikkoisin.