Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.10.2018 | Huippu-urheilu

Kempille pronssia, Mattila kultamitalitaistossa

Ilmakivääriampuja Viivi Kemppi on voittanut Suomen ensimmäisen mitalin Nuorten kesäolympialaisissa Buenos Airesissa. Kemppi nappasi pronssimitalin argentiinalaisen parinsa Facundo Firmapazin kanssa ilmakivääriammunnan 10 metrin parikilpailussa.

Lue Kempin tunnelmista tarkemmin tästä.

Uimarit kauhoivat välieriin – Arttu Mattila hyppäsi avauskilpailun kakkoseksi

Suomalaisuimarit Nea-Amanda Heinola ja Laura Lahtinen selviytyivät lajeissaan välieriin. Heinola oli 50 metrin vapaauinnin alkuerien 12:nneksi nopein ajalla 26,08. Lahtinen oli 100 metrin perhosuinnissa alkuerien 15:s ajalla 1.02,15. Välierissä Lahtinen paransi aikaansa lukemiin 1.02,00, mutta se ei riittänyt finaalipaikkaan, sillä finaaliin vaadittiin 1.01,05. Lahtisen loppusijoitus oli 15:s. Heinolan välieräuinti toi ajan 26,49  ja 14:nnen sijan.

Yleisurheilustadionilla kisattiin vaativissa olosuhteissa. Tuulisessa ja sateisessa korkeushyppykisassa Arttu Mattila ylitti 209 ja oli ensimmäisessä kilpailussa toinen. Voiton vei Kiinan Long Chen tuloksella 213. Myös Ukrainan Oleg Doroschuck ylitti 209, mutta muut kilpailijat jäivät jo kauemmaksi tulokseen 205 tai alle. Mattilan vire lupaa hyvää kokonaiskilpailun kannalta. Yleisurheilun kenttälajeissa ja lyhyillä juoksumatkoilla voittaja ratkaistaan kahden kilpailun yhteistulosten perusteella.

-Hankalassa kelissä ihan ok hyppyjä. Tulitikun mitan verran ollaan kultamitalista jäljessä, siitä on hyvä jatkaa sunnuntaina, Mattila totesi.

Tyttöjen 800 metrillä Alisa Virtanen oli ensimmäisen kilpailun 17:s ajalla 2.16,82. Julius Mäkinen oli 14:s poikien 3000 metrin kilpailussa. Mäkisen aika oli 8.41,41, jolla hän jäi noin 3 sekuntia ennätyksestään. Kestävyysjuoksijat juoksevat Nuorten olympialaisissa ratamatkan ja maastojuoksun, ja mitalit ja loppusijoitukset jaetaan näiden kahden matkan yhteenlaskettujen sijalukupisteiden perusteella.

Golfin henkilökohtainen kilpailu saatiin päätökseen

Golfin henkilökohtaisen kilpailun kolmantena päivänä Elina Saksa pelasi tuloksen 76 (+6) ja oli päivän osalta jaetulla 11:nnellä sijalla. Kokonaiskilpailussa Saksa loppusijoitus oli 16:s ja tulos 225 (+15). Nuorten olympiakultaa vei Australian Kim Grace tuloksella 211 (+1).

Poikien puolella Eemil Alajärven tulos kolmantena päivänä oli 81 (+11). Alajärven kokonaiskilpailun saldo oli 236 (+26) ja loppusijoitus 26:s. Kisan voiton vei Australian Karl Vilips tuloksella 206 (-4).

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut