Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
13.12.2018 | Huippu-urheilu

URA-säätiön opiskeluapurahan sai 122 urheilijaa

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakoi tänään Helsingissä ravintolakoulu Perhossa pidetyssä tilaisuudessa opiskeluapurahan 122 urheilijalle lukuvuodelle 2018-2019. Apurahan saajien joukossa on yksi olympiavoittaja ja lukuisia maailmanmestareita sekä jo uransa lopettaneita urheilijoita 45 eri lajista ja 12 eri urheiluakatemiasta. Apurahan suuruus on 3000 euroa koko lukuvuodelle.

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on tukea huippu-urheilijoiden kaksoisuraa ja edistää heidän kouluttautumistaan ja urheilu-uran jälkeisen ammatin hankkimista. Perustamisestaan lähtien URA-säätiö on jakanut vuosittain opiskeluapurahoja aktiiviurheilijoille ja jo uransa päättäneille urheilijoille.

Toiminnan tärkeys on tunnustettu myös valtiovallan taholta ja jo kolmatta vuotta peräkkäin URA-säätiö saa korotettua valtionapua, jonka myötä opiskeluapurahoja jaetaan tänä vuonna yhteensä 300 000 euroa.

Tilaisuudessa kuultiin apurahan saaneista urheilijoista jalkapalloilija Katarina Naumasta ja lentopalloilija Saara Eskoa, jotka kertoivat omasta urheilijan polustaan ja ammattilaisurheilun ja opiskelun yhdistämisestä.

Vuoden Urateko-tunnustuspalkinto Lahden ammattikorkeakoululle

Lahden ammattikorkeakoulussa on käynnistynyt vuoden 2018 aikana urheilijan oppimispolku, joka tarjoaa joustavan ja yksilöllisen, mutta samalla yhteisöllisen koulutusjärjestelyn opiskelevalle urheilijalle. Urheilijan opintojen kokonaisuutta suunnitellaan yhdessä asiantuntijoiden kanssa ja urheilija saa tehostettua ohjausta kaikissa opintojensa vaiheessa. Joustavia oppimistapoja, verkostoja ja olemassa olevan osaamisen tunnustamista sekä vertaistukea hyödynnetään aktiivisesti.

Lahden ammattikorkeakoulu haluaa erottua muista korkeakouluista urheilijaystävällisyydellään, johon oppilaitos on tiukoista talouspaineista huolimatta halunnut satsata.

Nyt 11. kertaa jaettu URAteko-tunnustus myönnetään henkilölle tai taholle, joka on vuoden aikana merkittävällä ja uutta luovalla tavalla myötävaikuttanut urheilijoiden uramahdollisuuksien kehittämiseen. Tunnustuspalkinnon suuruus on tuhat euroa, jonka saaja voi käyttää haluamallaan tavalla urheilijoiden tukemiseen.

Kunniamaininta Sportsmagasinet-ohjelmalle

Ylen ruotsinkielisen urheilutoimituksen makasiiniohjelma, Sportmagasinet, on pioneeriohjelma, joka toi journalismin suomalaiseen TV-urheiluun. Myös tapa lähestyä urheilua ja urheilijaa on ollut uudenlainen. Urheilijaa halutaan Sportmagasinetissä aina käsitellä kokonaisuutena, ei pelkkänä urheilijana, vaan myös kokonaisvaltaisena ihmisenä.

Ohjelma on tuonut esille urheilijoita ja urheilijoiden elämää monipuolisesti ja syvällisesti. Myös urheilijan kaksoisura-asiat ovat olleet vahvasti esillä. Asiantuntevat ja kotiläksynsä tehneet toimittajat ovat ainutlaatuisella tavalla päässeet urheilijan lähelle ja iholle – ja täten aivan urheilun ytimeen.

Sportmagasinet on nauttinut suurta arvostusta urheilijoiden ja urheilun tekijöiden keskuudessa. Kunniamaininnalla halutaan kiittää Sportmagasinetin tekijöitä ja Ylen ruotsinkielistä urheilutoimitusta.

Apurahan saaneiden lista kokonaisuudessaan tässä: URA-apurahan saajat 2018-19

Lue lisää aiheesta