Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
14.01.2019 | Huippu-urheilu

Nuorelle siivet – yritysjohtaja urheilijan mentoroitavana

Urheilu opettaa nuorille taitoja, jotka kantavat läpi koko elämän, mutta mitä yritysjohtaja voi oppia nuorelta urheilijalta?

Tulevaisuuden urheilutähdet kasvavat eri puolilla Suomea urheiluakatemioissa. Valtakunnallisesti verkostossa on mukana esimerkiksi 160 yläkoulua, noin 400 ammattivalmentajaa ja yhteensä 16 000 urheilijaa. Kaikkien yhteinen tavoite on, että nuoret voivat saavuttaa potentiaalinsa urheilussa ja muilla elämän aloilla. Tavoitteena on tehdä nuoren urheilijan jokaisesta päivästä hyvä päivä; sellainen, että sen rakenne on tasapainoinen huomioiden harjoittelun ja koulunkäynnin, mutta myös muut elämän osa-alueet. Näin toiminta tukee myös nuorten elämänhallinnan taitojen kehittymistä.

Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski pääsi Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiassa urheilevan koripalloilijan Sara Bejedin mentoroitavaksi. Katso videolta, mitä johtaja oppi mentoroinnista.

Nuoret urheilijat vahvasti esillä myös Urheilugaalassa

Tammikuun 17. päivänä järjestettävän Urheilugaalan pääteemaksi on valittu nuoret urheilijat. Teema näkyy monin tavoin illan ohjelmassa muun muassa lahjoituskampanjan muodossa.  Suomen Olympiakomitean Nuorelle siivet -lahjoituskampanjan tuotto kohdistuu Suomen Urheiluakatemioiden koulupäivän aikaisen valmennuksen kehittämiseen.

– Seuraavat sata vuotta suomalaisessa urheilussa rakennetaan nyt. Olen erittäin iloinen, että Urheilugaala voi toimia alustana Nuorelle siivet -kampanjalle ja olla näin mukana tukemassa tulevaisuuden menestyjiä ja ylipäätään nuoria, jotka ovat valinneet liikunnallisen elämäntavan, kertoo Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja.

Kampanjassa on mukana jo useita merkittäviä tahoja, kuten Veikkaus, Alko, Metsä Group ja Ilta-Sanomat. Yritykset ja yksityishenkilöt voivat tehdä lahjoituksia nuorellesiivet.fi-verkkosivuilla. Tekstiviestillä voi lahjoittaa 10 € lähettämällä viestin SIIVET numeroon 16 499.

Lue lisää aiheesta