Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
28.01.2019

OlympiaCastin vieraana Suomi-koriksen ruumiillistuma – ennätysmies Tuukka Kotti käy läpi Susijengi-ilmiön virstanpylväät

OlympiaCastin tuoreimman jakson vieraana on yksi Susijengi-ilmiön ruumiillistumista, kaikkien aikojen eniten maaotteluita Suomen koripallomaajoukkueen paidassa pelannut Tuukka Kotti.

Suomen miesten koripallomaajoukkueen nousu Euroopan huipulle on ollut suomalaisen urheilun sykähdyttävimpiä tarinoita 2000-luvulla. Euroopan B-divisioonasta vuonna 2003 lähtenyt nousu on tarina ennen kaikkea yhteiseen tarinaan sitoutumisesta – ja toisaalta myös sitouttamisesta.

Yksi iso sitoutumisen hetki koettiin vuonna 2007, kun Susijengi löi kaksiosaisessa karsinnassa Romanian ja nousi Euroopan huippujen joukkoon A-divisioonaan, josta oli ylipäätään mahdollista päästä arvokisoihin. Ratkaisevaa Romania-ottelua edelsi pelaajien pitkälti itsensä kustantama yksityislento Romaniasta Suomeen, mikä mahdollisti optimaalisen valmistautumisen kriittisen tärkeään otteluun.

– Vieläkin menee kylmät väreet, kun miettii sitä hommaa. Se oli upea aloite meidän kapteenistoltamme. Se tapahtumasarja on ollut iso osa koko tarinaamme. Johtavat pelaajat osoittivat melkoista aloitekykyä ja sitoutumista tätä touhua kohtaan. Se oli niin siisti juttu, koko Susijengin tarinan ajan yhtä pääroolia näytellyt Tuukka Kotti huokaa OlympiaCastin vieraana.

Miten Kotista kasvoi 2000-luvun alkuvuosina pelaaja, jota voi hyvällä syyllä tituleerata Susijengin puolustuspään ankkuriksi? Entä mitkä ovat olleet kaikkein merkittävimmät virstanpylväät Susijengin kasvutarinassa Euroopan huipulle? Muun muassa näihin kysymyksiin yksi Suomen kaikkien aikojen koripallopelaajista pureutuu tuoreessa jaksossa.

OlympiaCast: Tuukka Kotti

OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja huippu-urheilun tarinoista, ihmisistä ja ilmiöistä. Sarjassa tavataan urheilijoita, valmentajia, johtajia ja taustavaikuttajia suomalaisen huippu-urheilun ytimestä ja sukelletaan syvälle kunkin vieraan sielunmaisemaan. Isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki.

OlympiaCast -jaksot ovat kuunneltavissa täällä.