Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.03.2019 | Huippu-urheilu

Päätätkö olla voittaja vai annatko muille etumatkaa? Yhteistyöllä Coronaria Uniklinikan kanssa paremman palautumisen eväitä nuorille urheilijoille

Dosentti Henri Tuomilehto on urallaan nähnyt urheilun koko kirjon. Hän on tavannut noin tuhat urheilijaa ja auttanut heitä urallaan eteenpäin. Erityisen huolissaan Tuomilehto on nuorista. Hänen mukaansa ihmiset jaksavat huonosti ja ovat arkisin väsyneitä, myös nuoret. Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman yhteistyö Coronaria Uniklinikan kanssa auttaa jatkossa myös nuoria urheilijoita parempaan palautumiseen.

 

Arki on yleensä kaikkein kuormittavinta myös nuorelle urheilijalle. Tämän ymmärryksen lisääminen on ensiarvoisen tärkeää, huono jaksaminen voi olla este urheilijan uran kehittymiselle ja etenemiselle. Tuomilehto tietää, miten maailman huipulle noustaan ja miten siellä menestytään.

– Kaikkein menestyneimmille urheilijoille on yhteistä se, että he kaikki ovat hyvin tietoisia palautumisen merkityksestä ja rytmittävät omaa treenaamistaan sen ympärille, hän paljastaa.

– He kuuntelevat tarkasti omaa kehoaan ja ovat ymmärtäneet, että treenaamisessa määrää tärkeämpää onkin laatu. Ja laadukkaan treenin edellytys on aina laadukas palautuminen, jatkaa Tuomilehto.

Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman ja Coronaria Uniklinikan yhteistyön kautta on syntynyt ”Voittajat tehdään yöllä” -verkkovalmennus. Se tarjoaa unen ja palautumisen parantamiseksi kaikki parhaat vinkit, joita unilääkäri Tuomilehto on uransa aikana havainnut ja tutkinut. Verkkovalmennus on suunnattu urheilijoille, vanhemmille ja valmentajille – kaikille nuoren urheilijan lähellä oleville.

Urheiluakatemiaohjelmassa ollaan iloisia alkaneesta yhteistyöstä.

– Urheiluakatemiaverkostossa tehdään päivittäin työtä sen eteen, että nuoret kehittyisivät urheilijoina ja jaksaisivat paremmin. On hienoa, että saamme nuorten urheilijoiden käyttöön Tuomilehdon ja Coronarian osaamisen ja kokemuksen, jolla voidaan tukea heidän palautumistaan ja menestymistään tulevaisuudessa, toteaa valmennusosaamisen asiantuntija Pia Pekonen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmasta.

”Voittajat tehdään yöllä” -verkkovalmennus on saatavilla täältä: https://www.campwire.com/buy/8db275ae-a060-4413-9f89-87489480a9e6

Dosentti Henri Tuomilehto kuuluu sadan tärkeimmän terveysalan vaikuttajan listalle ja on valmentanut mm. NHL-seura Columbus Blue Jackets -joukkuetta, Suomen olympiajoukkuetta sekä useita liigatason jalkapallo- ja jääkiekkojoukkueita. Hän on myös Coronaria Uniklinikan vastuulääkäri ja hänelle on myönnetty eurooppalainen unilääketieteen erityispätevyys.

#nuorellesiivet

Lue lisää aiheesta