Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.04.2019 | Seuratoiminta

Tavoitteena harrastus jokaiselle lapselle! 

Liikuntaa, taidetta ja tiedettä. Käsitöitä, kokkailua ja yrittäjyyttä. Pajoja, kannustusta ja kokeilemisen iloa. Kun koulu ja järjestöt yhdistävät voimansa, koulun tiloihin saadaan loihdittua mielenkiintoinen ja monipuolinen viikko-ohjelma kohtuullisin ponnistuksin. Kyseessä on tietenkin nuorten toivoma harrastusviikko!  

Harrastusviikko on jokasyksyinen perinne 

Harrastusviikko käynnistää syyslukukauden hyvällä energialla, rohkaisee passiivisiakin nuoria tutustumaan lähiseudun tarjontaan ja synnyttää parhaimmillaan pysyviä yhteistyömalleja koululla tapahtuvaan kerhotoimintaan. Syksyllä 2019 valtakunnallista harrastusviikkoa vietetään 26.8. – 1.9.  

Jokainen koulu toteuttaa tapahtuman haluamallaan tavalla  

Harrastusviikko voi kestää nimensä mukaisesti viikon, mutta yhtä hyvin muutaman päivän tai vaikka vain päivän. Se voi olla oma tapahtumansa tai jo olemassa olevan tapahtuman jatke. Tilaisuuksia voidaan haluttaessa järjestää myös iltaisin tai viikonloppuna, jolloin perheetkin voidaan kutsua mukaan. 

Harrastusviikon järjestäjäksi ilmoittautuminen on nyt alkanut 

Vaihe 1. Koulut ilmoittautuvat mukaan, kertovat millaisen harrastusviikon järjestävät ja nimeävät koulun yhteyshenkilön. On tärkeää, että koulut ilmoittautuvat, jotta osallistumisesta voidaan kertoa paikallisille järjestöille ja medialle. 

Vaihe 2. Yhdistykset ja seurat ottavat yhteyttä mukaan ilmoittautuneisiin kouluihin ja tarjoavat sisältöä harrastusviikolle. Tukea ja ideoita yhteistyöhön saa liikunnan aluejärjestöiltä.   

Tehdään harrastaminen yhdessä näkyväksi 

Mainosta harrastusviikkoa rohkeasti omalla paikkakunnalla niin kaverille kuin medialle. Mitäpä jos haastaisit naapurikoulun tai oppilaiden vanhemmat mukaan?  

Valmiit markkinointimateriaalit ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Materiaaleja päivitetään huhtikuun alussa. Tulossa myös ruotsinkieliset materiaalit.

 

Lue lisää harrastusviikosta

 

Tule mukaan järjestämään iloinen ja hauska viikko! 

Lue Rautjärven erilaisesta harrastuskirjastosta ja nappaa ideat syksyn 2019 harrastusviikolle.