Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
29.04.2019 | Olympiakomitea

Tule mukaan Helsinki Prideen 29.6. – Yhdessä yhdenvertaisuuden puolesta

HeSeta ry:n järjestämää ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtumaa Helsinki Pridea juhlitaan kesäkuussa. Viikko huipentuu lauantaina 29.6. Helsinki Pride -kulkueeseen, johon myös Olympiakomitea osallistuu haastaen samalla koko urheiluyhteisön mukaan.

-Jokaisella tulee olla yhdenvertainen ja tasa-arvoinen mahdollisuus liikkua omana itsenään. Prideen osallistuminen on luonnollinen osa yhdenvertaisuustyötämme, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen sanoo.

-Toivottavasti mahdollisimman moni lähtee mukaan antamaan äänensä yhdenvertaiselle ja tasa-arvoiselle liikunnalle ja urheilulle. Mitä suurempi lajikirjo on edustettuna, sitä vahvemman viestin välitämme, Salonen jatkaa.

Sateenkaaren värit ovat tapa tuoda esille yhdenvertaisuuden asemaa liikunnan ja urheilun arvojen ytimessä. Viime vuonna kulkueessa oli mukana useita urheilujärjestöjä, muun muassa Suomen Sulkapalloliitto.

-Sulkapalloliitto otti viime vuoden aikana konkreettisia askelia eteenpäin yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyössä. Prideen osallistuminen oli yksi niistä, Sulkapalloliiton viestintäpäällikkö Annika Grahn sanoo.

-Helteisenä päivänä, huippufiiliksen saattelemana lähdimme Tuomiokirkolta liikkeelle. Viestinnän tekijänä ilahduin myös pirteästä ja täysin poikkeavasta somemateriaalista, jota tapahtumasta sai tehtyä. Seuraajamme ottivat postaukset heti omikseen ja saimme positiivista palautetta osallistumisesta, Grahn innostuu.

 

Lähde mukaan vaikuttamaan

Vuoden 2019 Helsinki Priden teemana on liike. Olympiakomitea kutsuu koko liikunta- ja urheiluyhteisön mukaan liikkeeseen yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja moninaisuuden puolesta.

Tule sinäkin mukaan viestimään liikuntakulttuurista, jossa syrjinnälle ei ole tilaa. Yhteinen liikkeemme kantaa ja näkyy kauas!

Lisätietoa tapahtumasta: https://helsinkipride.fi/fi/

Ilmoita järjestösi mukaan kulkueeseen Helsinki Priden virallisen ilmoittautumisen kautta.

Kerrothan osallistumisestanne myös Olympiakomiteaan sähköpostitse julia.kinnunen@olympiakomitea.fi

#urheillaanihmisiksi #yhdessäenemmän

Lue lisää aiheesta