09.07.2019 | Huippu-urheilu

Napoli 2019: Mitalitili auki ammunnassa – purjehtijat edelleen hienossa vauhdissa

Ampumaurheilija Timi Vallioniemi avasi tiistaina Suomen mitalitilin Napolin kesäuniversiadeissa. 22-vuotias loppilainen ampui hopeaa miesten skeetammunnassa.

Vallioniemen mitali on Suomen kesäuniversiadihistorian 40:s ja ensimmäinen ampumaurheilussa. Ammunta on nyt kahdeksas lajiryhmä, joka on ollut mitaleilla kesäuniversiadeissa.

Vallioniemi edustaa Ala-Hämeen Ampujia ja opiskelee Metropolia ammattikorkeassa. Hopeamitalistia valmentaa Jaakko Louhelainen.

LUE LISÄÄ: Timi Vallioniemi ampui universiadihopeaa

Skeetin finaalissa nähtiin suomalaisista myös Samuli Ahokas. Samaa seuraa Vallioniemen kanssa edustava Ahokas opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa. Ahokas oli finaalin kuudes.

RS21-purjehduksessa suomalaisvenekunta johtaa kilpailua edelleen toisen kisapäivän jälkeen. Ukkosen häiritsemänä kisapäivänä purjehtijamme ottivat kaksi kakkostilaa päivän lähdöistä. Suomen keskiarvosijoituspisteet ovat kahdeksan lähdön jälkeen 1,88. Toisena on Australia (2,69) ja kolmantena Venäjä (3,63).

Neljänä ensimmäisenä päivänä ratkotaan kahdeksan finalistia ja finaalipäivänä purjehditaan neljä lähtöä. Suomen venekunnassa purjehtivat Oskari Muhonen, Catharina Sandman, Cecilia Sandman ja Alexander Grönblom

Purjehtiijoiden valmentaja Vili Kaijansinkko:

– Vahvaa tekemistä jälleen. Hyvät lähdöt molemmissa kilpailuissa, jonka turvin päästiin hyödyntämään meidän hyvää venevauhtia.

Henri Liipola moukaroi pistesijalle

Miesten moukarinheiton finaalissa Henri Liipolasijoittui seitsemänneksi tuloksella 70,32

ja Tommi Remes oli yhdestoista (63,73).

Teo Takala oli tuloksellaan 75,93 miesten keihään karsinnassa neljäs ja Taneli Juutisen70,13 riitti 14. tilaan. Finaaliin tarvittiin reilu metri enemmän.

Anniina Kortetmaajuoksi naisten 100 metrin välierissä 11,86 ollen eränsä seitsemäs ja kaikkiaan 20:s.Miesten 10 000 metrillä Eero Salevajoutui keskeyttämään.

Koripallomiehille voitto – uimareiden kisat ohi

Miesten koripallojoukkue voitti turnauksen viidennessä ottelussaan Tshekin vahvan toisen jakson ansiosta lukemin 74-57 (30-33). Näin miehet kohtaavat torstaisessa päätösottelussaan Kroatian.

Viimeisinä suomalaisuimareina Napolin universiadeissa kisanneet Teemu Vuorelaja Lotta Upannekarsiutuivat välieristä. Vuorela oli 50 metrin vapaauinnissa 29:s ajallaan 23,39 ja Upanne 43:s ennätyksellään 27,76.

Helmi Härkönenavasi taekwondon ottelut suomalaisittain komeasti voittamalla viime sekunneilla Romanian Andrea Marcun-57 kg sarjassa 11-9. Toisessa ottelussa latvialainen Jolanta Tarvidaoli Härköstä parempi 16-0.

MM-viitonen Chia-Sin Hopuolestaan voitti Otso Saarisen-68 kiloisissa lukemin 32-0.

Suomalaiset keskiviikkona 10.7. (Suomen aikaa)

10.00 taekwondo, N -67 kg: Jenna Partanen (välierät klo 15.00, finaalit klo 19.00).

10.20 yleisurheilu, naisten 3-loikan karsinta: Emma Pullola.

10.51 yleisurheilu, naisten 100 m aitojen alkuerät: Reetta Hurske.

12.04 yleisurheilu, naisten 200 m alkuerät: Anniina Kortetmaa.

11.30 Koripallo, naiset, sijoitusottelu sijoista 9-10: Suomi – Unkari.

13.00 purjehdus, RS21: Oskari Muhonen, Catharina Sandman, Cecilia Sandman ja Alexander Grönblom.

13:00 yleisurheilu, naisten moukarinheiton karsinta: Inga Linna.

20:00 yleisurheilu, miesten 1500 m finaali: Joonas Rinne.

20:05 yleisurheilu, miesten 3-loikan finaali: Tuomas Kaukolahti.

Universiadeja voi seurata suorina lähetyksinä valikoiduista lajeista FISU TV:stä https://fisu.vhx.tv/browse