Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.08.2019 | Olympiakomitea

Women in Motorsports -kongressi oli menestys – tulevaisuudessa toivotaan enemmän yhteistyötä yli lajirajojen

Suomi isännöi viime viikonloppuna kaikkien aikojen ensimmäistä Women in Motorsports -kongressia. Kongressin anti ja tunnelma sai täydet pisteet sekä osallistujilta että järjestäjätahoilta.

Moottoriurheilun kansainvälisten kattojärjestöjen naiskomissioiden järjestämä Women in Motorsports -kongressi keräsi viime viikonloppuna Vierumäelle lähes sata osallistujaa ympäri maailman. Kaksipäiväisen tapahtuman järjestelyiden puuhanainen, kansainvälisen Moottoriliitto FIMin naiskomission puheenjohtaja Nita Korhonen oli erittäin tyytyväinen kongressin antiin

– Ensimmäinen Women in Motorsports -kongressi todella räjäytti pankin. Saimme aikaiseksi jotain, minkä vaikutus näkyy vielä pitkälle Vierumäellä luotujen verkostojen ja ideoiden ansiosta. Sanat loppuvat kesken, kun miettii millainen historiallinen viikonloppu meillä on ollut!

Samalla linjalla oli myös kansainvälisen autoliitto FIAn naiskomission suomalaisjäsen Tiina Lehmonen

– Kongressi on todella avannut silmät sille, miten tärkeää on tavata toisiamme ja kuulla ja oppia toistemme kokemuksista. Olemme jo nyt saaneet paljon uusia ideoita ja innolla odotamme jatkoa. Tätä pitää ehdottomasti laajentaa myös yli lajirajojen!

Kongressin osallistujat edustivat 26 kansallisuutta. Kaukaisimmat vieraat saapuivat Vierumäelle Kolumbiasta, Etelä-Afrikasta ja Australiasta saakka. Puhujia lavalla nähtiin lähes 40. Esiintyjinä oli sekä moottoripyöräurheilun että autourheilun kärkinimiä meiltä ja maailmalta. Lisäksi esiintyjälistassa oli hieno kattaus myös muiden lajien edustajia, mm. ex-hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen, naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen ja KOK:n urheilijavaliokunnan suomalaisjäsen Emma Terho. Yritysmaailmasta mukana olivat mm. Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama ja Brand Manager Hannu Malinen Luhdalta.

Kongressin yhteydessä Lahden Sibeliustalolla järjestetyllä gaalaillallisella julkistettiin Dream Big -niminen kirja. Kirjassa esitellään 42 moottoripyöräurheilun pioneerinaista ympäri maailmaa, joukossa myös neljä suomalaisnaista. Illalliselle osallistui kongressiosallistujien lisäksi myös valtiovallan ja kuntien edustajia sekä Moottoriliiton ja KymiRingin johtoa.

– Olen ylpeä siitä, että Lahdesta löytyy sekä puitteet että tapahtumaosaamista tämän tason kansainväliselle tapahtumalle. On hienoa saada Lahteen vieraita 26 eri maasta, totesi kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Myös FIMin puheenjohtaja Jorge Viegas oli vaikuttunut kaksipäiväisestä tapahtumasta 

– Teemme FIMissä jatkuvasti työtä naisten yhdenvertaisten kilpailu- ja harrastusmahdollisuuksien edistämiseksi. Olemme luoneet naisille paitsi omia kilpailuja myös mahdollisuuksia kisata miesten kanssa. Olen erittäin tyytyväinen tämän historiallisen kongressin antiin ja järjestelyihin ja voin luvata, että kongressi saa jatkoa tulevaisuudessa, Viegas kiitteli tyytyväisenä.

Lisätietoja:

Nita Korhonen, +41 79 897 20 67, nita.korhonen@fim.ch

www.fim-women.com/women-in-motorsports-world-conference

 

Kuva: Taneli Niinimäki

Lue lisää aiheesta