Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
13.01.2020 | Olympiakomitea

20 tulevaisuuden urheilujohtajaa valittu Johtaa kuin nainen -koulutusohjelmaan

Suomen Olympiakomitean Johtaa kuin nainen -koulutusohjelmaan on valittu 20 osallistujaa. Tammikuussa 2020 alkava koulutus on suunnattu erityisesti urheilun ja liikunnan luottamustehtävissä toimiville naisille. Koulutusohjelman tavoitteena on vahvistaa johtamisosaamista liikunnassa ja urheilussa sekä kannustaa lisää naisia pyrkimään johtotehtäviin.

– Koossa on jälleen hyvin mielenkiintoinen ryhmä. Ryhmässä on sekä kokeneita luottamusjohtajia että uusia kasvoja, jotka tavoittelevat tulevaisuudessa vaikuttamisen paikkoja. Osallistujien taustat eri lajien parista sekä koulutustaustojen ja työhistorioiden kirjo tuovat varmasti uusia näkökulmia keskusteluihin urheilujohtamisesta, kertoo hankkeen projektipäällikkö Sari Kuosmanen.

Kolmevuotisen hankkeen aikana järjestetään kolme koulutuskierrosta, jotka koostuvat viidestä lähijaksosta, mentoroinnista ja oppimistehtävistä. Haku kolmanteen koulutusohjelmaan käynnistyy syksyllä 2020.

Johtaa kuin nainen -hanke on osa Olympiakomitean vastuullisuustyötä.

– Päätöksenteon tasa-arvoistaminen on yksi keskeinen tavoite rakenteilla olevassa urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmassa ja Johtaa kuin nainen -hanke on merkittävä askel tavoitteen saavuttamiseksi. Osallistujat ovat avainasemassa tulevaisuuden urheilujohtamisen kehittämisessä tasa-arvoiseen suuntaan, toteaa Olympiakomitean vastuullisuuspäällikkö Elina Laine.

Hanketta rahoittaa Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Johtaa kuin nainen -koulutusohjelman osallistujat 2020

Pia Björkqvist, Nedervetil
Aino Greis, Helsinki
Saara Hanhela, Kuopio
Laura Heikkilä, Mäntsälä
Hannele Impola, Lahti
Sari Laakkonen, Oulu
Laura Pirhonen, Espoo
Anu Pitkänen, Loimaa
Outi Sahikallio, Jyväskylä
Maria Salomaa, Espoo
Sarianne Savola, Vantaa
Sanni Suominen, Helsinki
Riikka Taivassalo, Helsinki
Nelli-Sofia Tarvajärvi, Helsinki
Jette Timgren, Helsinki
Marika Uusi-Illikainen, Kangasala
Mirka Vahtera, Espoo
Meri Viljanen, Vihti
Tiina Vyyryläinen, Helsinki
Viivi Ylönen, Helsinki

Lisätietoja:

Sari Kuosmanen sari.kuosmanen@olympiakomitea.fi 040 1581324
Johtaa kuin nainen -hankkeen projektipäällikkö

Johtaa kuin nainen -hankkeen nettisivut

Suomen Olympiakomiteassa on parhaillaan käynnissä kaksi johtajuuteen liittyvää koulutushanketta. Molempien koulutusten tavoitteena on vahvistaa liikunnan ja urheilun parissa toimivien naisten johtamisosaamista sekä kannustaa heitä hakeutumaan urheilun johtotehtäviin. Johtaa kuin nainen -koulutuksen kohderyhmänä ovat liikunnan ja urheilun valtakunnallisten tai kansainvälisten järjestöjen johtotehtäviin tähtäävät naiset.

Lue lisää aiheesta