Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
OlympiaCast
08.04.2020 | OlympiaCast

OlympiaCast: Miten ihmeessä Lotta Henttala ponnisti Noormarkusta ammattipyöräilyn maailman huipulle?

Tällä viikolla OlympiaCastin vieraana on Lotta Henttala. 30-vuotias ammattipyöräilijä avaa epätodennäköistä tarinaansa Noormarkusta maailman huipulle sekä kertoo siitä, kuinka koronavirustilanne on heijastunut hänen elämäänsä ja harjoitteluunsa.

Lotta Henttala on maantiepyöräilija, joka on jo valittu Tokion olympialaisiin. Nyt kilpailut lykkääntyivät vuodella. Miten Henttala näkee tämän tilanteen ja miten vallitseva tilanne näkyy hänen harjoittelussaan?

Aiemmin tyttönimellään Lepistö tunnettu pyöräilijä on voittanut MM-pronssimitalin vuonna 2016. Se mitali oli aikuisten sarjassa Suomen ensimmäinen kautta aikojen.

Maailmankiertueen voitot vuonna 2017 Gent Wevelgemissä ja Crescent Vargadassa ovat hänen isoimpia saavutuksiaan. Henttala edusti Suomea jo Rion olympialaisissa sijoittuen 17:nneksi aika-ajossa.

30-vuotias urheilija on naimisissa toisen ammattipyöräilijän Joonas Henttalan kanssa. Tässä OlympiaCastin jaksossa puhutaan myös, minkälaista on heidän arki.

Artikkelin kuva: Jacob Kennison / Trek Factory Racing

Myös Lotta Henttalan valmentaja Tommi Martikainen on ollut OlympiaCastin vieraana. Sen jakson pääsee kuulemaan tämän linkin takaa!

Kuuntele tuorein OlympiaCast seuraavista osoitteista:

Libsyn
Apple podcast
Supla

Kesään 2020 asti OlympiaCast seuraa erityisesti matkaa kohti Tokion olympiakisoja. Tokion teemojen lisäksi OlympiaCastin jaksoissa avataan tuttuun tapaan myös suomalaisen huippu-urheilun tarinoita ja ilmiöitä sekä ihmisiä niiden takana. Podcastin tuottaa Suomen Olympiakomitea, ja isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki. Tervetuloa mukaan Suomen olympiajoukkueen matkalle kohti Tokion kesäkisoja!

OlympiaCast -jaksot ovat kuunneltavissa täällä.