Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
22.09.2020 | Olympiakomitea

Vastuullinen urheilujohtaminen -webinaari lokakuussa: Arvoista arvojohtamiseen myös urheilussa!

– Vastuullisuus johtamisessa on tunnetasolla aitoutta, välittämistä ja turvallisuudentunteen luomista. Käytännön tasolla vastuullisuutta voi edistää muun muassa lisäämällä päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja siihen osallistuvuutta sekä edellyttämällä kaikilta ehdottomuutta yhdessä määritettyjen arvojen ja toimintatapojen kunnioittamisessa, Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani korostaa.

Itani on pääluennoitsijana Suomen Olympiakomitean ja Keski-Suomen Liikunnan järjestämässä Vastuullinen urheilujohtaminen -iltawebinaarissa, jossa pureudutaan liikunnan ja urheilun ajankohtaisiin kysymyksiin: yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon, vastuullisuuteen sekä kestävään johtamiseen. Kaikille avoin webinaari järjestetään 13.10.

– Illassa on yksinkertaisimmillaan kyse vastuullisemman urheilukulttuurin rakentamisesta, Olympiakomitean projektipäällikkö Nina Kaipio avaa.

Teemaa käsitellään arvojen kautta. Urheilun tulevaisuuden varmistamiseksi on osattava ottaa huomioon ympäröivä kulttuuri.

– Pelkään, että 2020-luvun Suomessa meillä voi usea hieno urheilumuoto, ja niitä edustava lajiliitto, melko nopeastikin jopa kokonaan kuihtua ja kuolla pois, mikäli emme johdonmukaisesti, suunnitellusti ja uskottavasti ota kantaa urheiluyhteisön ulkopuolisiin kysymyksiin. Urheilu ei voi elää kuplassa enää, ja jos yrittää, niin ensin katoavat julkiset ja yksityiset rahoittajat, sitten yleisö, sitten loputkin harrastajat. Toisin sanoen arvojohtaminen arvoonsa myös urheilussa, Itani painottaa.

Webinaarissa mietitään myös, miten urheilun tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta voi edistää käytännön seuratoiminnan arjessa. Keski-Suomen Liikunta ry:n seurakehittäjä Laura Härkönen nostaa omassa puheenvuorossaan esille arjen pienet asiat, kuten hyvän käytöksen ja kunnioittamisen.

–Olisi hyvä muistaa, että arvostamalla toista ihmistä saa itselleen iloa ja hyvää mieltä monelle. Sosiaalisesti kestävällä pohjalla olevan seuran hyvä henki houkuttaa mukaan lisää toimijoita, Härkönen muistuttaa.

Ilmoittautuminen webinaariin on parhaillaan käynnissä. Webinaarin ohjelma on esitelty täällä.

Lisätietoja:

Nina Kaipio
Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -projektipäällikkö
Suomen Olympiakomitea
+358 40 1974 572
nina.kaipio@olympiakomitea.fi

Laura Härkönen
Seurakehittäjä
Keski-Suomen Liikunta ry
+358 50 3390459
laura.harkonen@kesli.fi

 

Webinaari on osa Suomen Olympiakomitean Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -koulutushanketta. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on myöntänyt hankkeelle Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoituksen. Lisätietoja: www.olympiakomitea.fi/naisetvaikuttajina   

Lue lisää aiheesta