Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.11.2020 | Olympiakomitea

Osallistujat valittu vuoden 2021 Johtaa kuin nainen -koulutusohjelmaan

Suomen Olympiakomitean Johtaa kuin nainen -koulutusohjelmaan on valittu 21 osallistujaa. Tammikuussa 2021 alkavan koulutusohjelman tavoitteena on vahvistaa johtamisosaamista liikunnassa ja urheilussa sekä kannustaa lisää naisia pyrkimään johtotehtäviin.

– Osallistujajoukko koostuu voittopuolisesti liikunnan ja urheilun parissa työskentelevistä. Mukana on myös muutama luottamustehtävien parissa vaikuttava osaaja, jotka varmasti täydentävät muilta aloilta saamallaan kokemuksella näkemystä urheilujohtamisesta, projektipäällikkö Sari Kuosmanen iloitsee.

Kolmevuotisen hankkeen aikana järjestetään kolme koulutuskierrosta, jotka koostuvat viidestä lähijaksosta, mentoroinnista ja oppimistehtävistä. Vuoden alussa käynnistyvä ohjelma on toistaiseksi viimeinen Johtaa kuin nainen -johtamiskoulutus hankekauden päättyessä loppuvuodesta 2021. Yhteensä kahden hankekauden aikana 80 liikunnan ja urheilun johtotehtävissä jo toimivaa tai sinne tähtäävää naista on osallistunut koulutusohjelmiin.

– Osallistujista useat ovat ammatillisen kehittymisen lisäksi saavuttaneet uusia luottamustehtäviä, edenneet valtakunnallisen tason ja jopa kansainvälisen tason tehtäviin tai työllistyneet urheilujohtamisen tehtäviin. Erityisen tärkeinä osallistujat ovat pitäneet koulutusvuoden aikana muodostuvaa verkostoa ja mentoreiden tukea uralla etenemisessä, Kuosmanen kertoo.

Johtaa kuin nainen -hanke on osa Olympiakomitean vastuullisuustyötä. Hanketta rahoittaa Jane ja Aatos Erkon säätiö.

 

Johtaa kuin nainen -koulutusohjelman osallistujat 2021

Ida Bolander, pääsihteeri, Helsinki
Jenna Gestranius, verkställande sportchef, Maarianhamina
Niina Konttaniemi, liittosihteeri, Rovaniemi
Marja Koponen, liittosihteeri, Helsinki
Peggy Kusénius, rehtori ja yksikönpäällikkö, Espoo
Katri Lilja, koulutus- ja nuorisopäällikkö, Lempäälä
Johanna Nekkonen, toiminnanjohtaja, Jyväskylä
Anne Niemenkari-Kilpi, valmennuspäällikkö, Espoo
Satu Niittynen, valmennuspäällikkö, Pori
Elina Peltokorpi, senior group counsel, Helsinki
Susanna Porola, voimistelutoimen johtaja, Helsinki
Piia Pöyhönen, koulutuspäällikkö, Helsinki
Annika Rosberg-Haavisto, väitöskirjatutkija, Hämeenlinna
Vilja Sipilä, liikuntatieteiden erityisasiantuntija, Helsinki
Susanna Sokka, viestintäpäällikkö, Helsinki
Maria Sorvisto, kaupunginjohtaja, Ylivieska
Johanna Tikkanen, toiminnanjohtaja, Kuopio
Pauliina Vastamäki, johtava asiantuntija, Lohja
Marika Voss, viestintävastaava, Helsinki
Anna Wahren, lehtori, Porvoo
Ann-Mary Ähtävä, kehitysjohtaja, Vuokatti

 

Lisätietoja:

Sari Kuosmanen, Johtaa kuin nainen -hankkeen projektipäällikkö
sari.kuosmanen@olympiakomitea.fi
040 1581324

Johtaa kuin nainen -hankkeen nettisivut (aukeaa uuteen ikkunaan)

Suomen Olympiakomiteassa on parhaillaan käynnissä kaksi johtajuuteen liittyvää koulutushanketta. Molempien koulutusten tavoitteena on vahvistaa liikunnan ja urheilun parissa toimivien naisten johtamisosaamista sekä kannustaa heitä hakeutumaan urheilun johtotehtäviin. Johtaa kuin nainen -koulutuksen kohderyhmänä ovat liikunnan ja urheilun valtakunnallisten tai kansainvälisten järjestöjen johtotehtäviin tähtäävät naiset.

Lue lisää aiheesta