Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.11.2020 | Huippu-urheilu

Yritykset tukevat nuoria – Metsä Group lahjoittaa syksyllä urheiluakatemioille stipendejä toimipaikkakunnillaan

Urheiluakatemioiden yläkoulutoimintaa vauhditetaan Olympiakomitean yritysyhteistyön ja pari vuotta sitten käynnistetyn Nuorelle siivet -kampanjan avulla. Pääkumppanina yhteistyössä on Metsä Group, joka lahjoittaa syksyllä kahdeksan stipendiä toimipaikkakunnillaan eri puolilla Suomea. Varat ohjataan suoraan urheiluakatemioille koulupäivän aikaisen valmennuksen tukemiseen eli sinne missä niillä saadaan aikaan eniten vaikuttavuutta.

Lahjoitusten avulla pystytään tarjoamaan yläkouluikäisille nuorille lisää ammattimaista valmennusta koulupäivän yhteyteen.

– Valmennusosaaminen on keskeisessä roolissa urheilijoiden kehittymisen taustalla. Valmentajan toiminta ja osaaminen on merkittävä tekijä ilon ja innostuksen sytyttämisessä ja ylläpitämisessä nuorelle. Pohja rakennetaan jo nuorena – tulee sitten huippu-urheilijaksi tai hyvinvoivaksi kansalaiseksi, kertoo Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman johtaja Antti Paananen.

Stipendien luovutus tapahtuu Metsä Groupin toimipaikkakunnilla, joissa paikallisten toimintojen edustajat pääsevät tutustumaan alueensa urheiluakatemian toimintaan.

– Stipendien myötä haluamme olla mukana rohkaisemassa nuoria liikunnalliseen elämäntapaan. Urheilun saralla saadut opit, esimerkiksi yhteistyö- ja tiimitaidot, kantavat läpi elämän ja niistä on hyötyä myös työelämässä, kertoo Metsä Groupin viestintäjohtaja Juha Laine.

Tunnustuspalkinto nuorten urheilijoiden hyvinvointia tukevasta toiminnasta

Olympiakomitea lanseerasi viime keväänä Metsä Groupin kanssa uuden palkinnon urheiluakatemiaverkoston yläkoulutoimintaan. Palkinto on jatkuva ja sen teema päätetään erikseen vuosittain, keväällä se jaettiin esimerkillisestä nuorten urheilijoiden hyvinvointia tukevasta urheiluyläkoulutoiminnasta. Palkinnon sai Kuninkaanhaan urheiluyläkoulu Porista.

 

Suomen Urheiluakatemiat on 19:n alueellisen urheiluakatemian verkosto, jota Olympiakomitea koordinoi. Valtakunnallisesti mukana on esimerkiksi 160 yläkoulua, noin 400 ammattivalmentajaa ja yhteensä 16 000 urheilijaa. Koko verkoston yhteinen tavoite on, että nuoret voivat saavuttaa potentiaalinsa urheilussa ja muilla elämän aloilla. Tavoitteena on tehdä nuoren urheilijan jokaisesta päivästä sellainen, että sen rakenne on tasapainoinen huomioiden harjoittelun ja koulunkäynnin, mutta myös muun elämän.

Lisätietoja #nuorellesiivet kampanjasta: nuorellesiivet.fi

Lue lisää aiheesta