Siirry sisältöön
Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Huippu-urheilun viikkokatsaus 13/2021: Tokion olympiakarsinnoissa vilkas viikko

Suoria olympiapaikkoja on alkaneella viikolla jaossa olympiasoudussa ja tulosrajojen rikkoutuessa uinnissa. Lisäksi tärkeitä rankingkilpailuja on ohjelmassa nykyaikaisessa viisiottelussa ja painonnostossa. Myös Pekingin talvikisat häämöttävät jo horisontissa; Jenni Saarinen varmisti Suomelle maapaikan olympialaisiin ja pyörätuolicurlingissa alkaa viikonloppuna tie kohti paralympialaisia.

Haluatko tilata Huippu-urheilun viikkokatsauksen suoraan sähköpostiisi uutiskirjeenä? Voit tilata sen täältä (Huippu-urheilun uutiset)! 

Kesäolympialajit

Miekkailu: Egyptissä miekkaillaan nuorten maailmanmestaruuksista koko viikko. Suomalaisittain oleellisimmat kalpakilpailut ovat ohjelmassa loppuviikolla.

Nykyaikainen viisiottelu: Maailmancup jatkuu kahdella perättäisellä viikolla Bulgarian Sofiassa. Tällä viikolla käydään näistä ensimmäinen kilpailu.

Olympiasoutu: Euroopan olympiakarsintaregatta käydään alkuviikolla Italiassa. Jaossa on yksiköihin kolme ja kaksikoihin kaksi olympiapaikkaa.

Painonnosto: Laura Liukkonen avasi suomalaissuoritukset EM-kisoissa Venäjällä. Liukkosen nostamat raudat 75+97=172 kiloa riittivät 55-kiloisten sarjassa sijaan 14. Kevään tärkein yksittäinen olympiarankingkilpailu jatkuu koko viikon.

Taekwondo: Pitkään hiljaiseloa koronaviruspandemian takia viettäneessä lajissa on määrä järjestää EM-kisat Bulgariassa loppuviikolla.

Tennis: Jannik Sinner (ATP-31) päätti Emil Ruusuvuoren tien Miamin ATP1000-turnauksen neljännelle kierrokselle. Hyvät otteet nostivat Ruusuvuoren ATP-rankingissa 75:nneksi, mikä on hänen uusi ennätyksensä. Otto Virtanen eteni karsintojen kautta välieriin asti ITF-kiertueen ylemmän kategorian kilpailussa Sveitsissä. Anastasia Kulikovan oli tällä kertaa tyytyminen avauskierroksen tappioon kaksinpelissä ITF-kiertueella Tunisiassa. Tällä viikolla tositoimissa on ainakin Harri Heliövaara Cagliarin ATP250-turnauksessa.

Uinti: Maajoukkueen kärkiuimarit tavoittelevat Tokion olympiakisojen tulosrajoja loppuviikolla Tukholmassa järjestettävässä kilpailussa.

Talviolympialajit

Taitoluistelu: Kansainvälinen Taitoluisteluliitto vahvisti torstaina, että edellisviikon MM-kisoissa 24:nneksi sijoittunut Jenni Saarinen saavutti Suomelle maapaikan naisten yksinluisteluun Pekingin olympiakisoihin.

Ei-olympialajit

Keilailu: Osku Palermaa sijoittui 68:nneksi Nevadassa keilattavassa USBC Masters -turnauksessa.

Paralympialajit

Curling: Kisakalliossa käynnistyy tulevana viikonloppuna pyörätuolicurlingin B-sarjan MM-kisat. Kolmelle parhaalle on luvassa paikka syksyn A-sarjan MM-kisoihin, jotka toimivat karsintana Pekingin paralympialaisiin.

Uinti: Ison-Britannian Sheffieldissä on määrä järjestää loppuviikolla Para World Seriesin osakilpailu.

Joukkuepelit

Futsal: Miesten EM-karsinta huipentuu tällä ja ensi viikolla. Suomi kohtaa vieraissa Montenegron perjantaina.

Jalkapallo: Huuhkajat pelasi keskiviikkona laajalla miehistöllä tapahtumarikkaan harjoitusottelun Sveitsissä. Suomi nousi maalin tappioasemasta 2–1-taukojohtoon Joel Pohjanpalon kahdella maalilla, mutta toisella puoliajalla Sveitsi teki kaksi maalia ja voitti 3-2.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tuottamassa laajassa suomalaisen huippu-urheilun viikkokatsauksessa poimitaan normaalioloissa menneen ja tulevan viikon merkittävimmät kansainväliset tapahtumat olympialajeista, ei-olympialajeista, paralympialajeista sekä joukkuepeleistä omana kokonaisuutenaan, vaikka ne suureksi osaksi olympialajeja ovatkin.

Lisää liikettä pääyhteistyö­kumppanit

                
                   veikkaus_vaakalogo_white_rgb

                
                   op_logo_vasen_negatiivi_comporessed
Huippu-urheilun pääyhteistyö­kumppanit

                
                   veikkaus_vaakalogo_white_rgb

                
                   finnair_logo_white_compressed

                
                   icepeak-logo-text-rgb-white_compressed

                
                   toyota_v_white_rgb

                
                   Aava Virta logo nega

                
                   Energiayhtiö St1:n logo