Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.05.2021 | Huippu-urheilu

Vuoden urheiluoppilaitos on OSAO

Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman myöntämän Vuoden urheiluoppilaitos -tunnustuksen on saanut tänä vuonna Koulutuskuntayhtymä OSAO.

OSAO sai kiitosta erityisesti pitkäjänteisestä ja menestyksekkäästä kaksoisuratyöstä osana Ouluseutu urheiluakatemiaa. Oppilaitoksen johto on hyvin sitoutunut kaksoisuratyöhön ja OSAO on ollut vahvasti edistämässä urheilijoiden ammatillisen koulutuksen asemaa myös valtakunnallisesti.

Urheilijoiden valmentautumisen ja kaksoisuran tukeminen on tuonut oppilaitoksen entisille ja nykyisille urheilijoille menestystä sekä opinnoissa että urheilussa. Monet urheilijat ovat ponnistaneet OSAOn kautta eri lajien maajoukkueisiin, kansainvälisiin ammattilaisliigoihin, ammattiurheilijan urille ja olympiamitaliin asti. Tälläkin hetkellä kaksi OSAOn urheilijaa taistelee mitaleista pikkuleijonien paidassa alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisoissa.

Tunnustuksen myötä annettiin erityiskiitokset nuorten urheilijoiden eteen tehdystä työstä OSAOn urheilukoordinaattori Antti Puotiniemelle.

Vuoden urheiluoppilaitos -tunnustus myönnetään ansioituneelle oppilaitokselle menestyksekkäästä, monipuolisesta ja pitkäjänteisestä työstä nuorten huippu-urheilijoiden opiskelun ja valmentautumisen tukemisessa ja se on perinteisesti jaettu vuosittaisten urheiluoppilaitospäivien yhteydessä. Viime vuonna urheiluoppilaitospäivät peruuntuivat koronatilanteen vuoksi, joten tunnustuskin jäi jakamatta. Tänä vuonna järjestettiin etäyhteyksillä yläkouluvaiheen ja urheiluoppilaitosten yhteinen webinaari, jossa tunnustuspalkinto päästiin jakamaan.

Webinaarissa pureuduttiin menestyvään valmentautumiseen koko valintavaiheen urheilussa. Mukana oli etäyhteyksillä yli 250 osallistujaa.

Kultainen kapula vie viestiä puhtaan urheilun puolesta

Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEKin kultainen kapula vie eteenpäin reilun pelin viestiä ja puhdasta urheilua. Viestikapula siirtyy nyt Lapin urheiluakatemialta Vuokatti-Ruka urheiluakatemialle.

Viestikapula haastaa vastaanottajansa edistämään puhdasta urheilua ja sitoutumaan sen arvoihin. Haastekampanjan tavoitteena on, että kaikki Suomen merkittävät urheilutoimijat toimivat puhtaan urheilun puolesta.

Kultainen kapula on vienyt puhtaan urheilun viestiä urheiluakatemiaverkostossa jo vuosien ajan.

Lue lisää aiheesta