Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.05.2021 | Huippu-urheilu

Elias Kuosmanen teki onnistuneen sarjavaihdon – Suomelle toinen maapaikka Tokion olympiapaineihin

Suomi saavutti Bulgarian Sofiasta toisen maapaikan Tokion olympiakisojen painiturnaukseen. Paikan saavutti Elias Kuosmanen kreikkalais-roomalaisen raskaassa sarjassa.

Elias Kuosmanen on saavuttanut Suomelle toisen maapaikan Tokion olympiapaineihin. Paikka varmistui, kun Kuosmanen ylsi 130-kiloisten finaaliin Bulgarian Sofiassa käydyssä maailmankarsintaturnauksessa, joka oli viimeinen mahdollisuus painijoille saavuttaa olympiapaikkoja.

25-vuotias Kuosmanen teki päätöksen vaihtaa 97-kiloisista raskaaseen sarjaan vasta keväällä, kun Arvi Savolainen paini Suomelle maapaikan maaliskuussa Euroopan olympiakarsintaturnauksesta. Nopeasta aikataulusta huolimatta Kuosmanen pystyi vastaamaan haasteeseen Sofiassa.

Finaalipaikkaan vaadittiin kolme otteluvoittoa. Kreikan Alexandros Papadatosista Kuosmanen pyöritteli ylivoimaisen pistevoiton, isäntämaan Radoslav Georgievin Kuosmanen voitti tasapistein 1-1 ja välierässä kaatui Ukrainan Mikola Kutšmii niin ikään viimeisen pistesuorituksen turvin pistein 1-1. Edessä on vielä finaali, joka on olympiakarsinnan kannalta merkityksetön.

Kuosmanen on saavuttanut 97-kiloisissa kaksi EM-pronssia. Hän edustaa Helsingin Hakaa, ja hänen henkilökohtainen valmentajansa on Sauli Heinonen.

Tuoreimman olympiapaikan myötä Suomella on hankittuna Tokion olympiakisoihin 21 paikkaa, jotka oikeuttavat 22 urheilijan valintaan. Paikoista kaksi on tullut painiin. Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.

Lisää aiheesta

Kuuntele Elias Kuosmasen OlympiaCast-jakso huhtikuulta 2019