Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.05.2021 | Huippu-urheilu

Neljä urheilijaa valittiin Tokion olympialaisiin

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui 25.5. ja vahvisti Huippu-urheiluyksikön tekemät olympiavalinnat, joiden mukaisesti Tokion kesäolympialaisiin valittiin Suomen edustajiksi Elias Kuosmanen (kreikkalais-roomalainen paini, 130kg), Ari-Pekka Liukkonen (uinti, 50 m vapaauinti), Aleksi Ojala (yleisurheilu, 50 km:n kilpakävely) ja Arvi Savolainen (kreikkalais-roomalainen paini, 97kg).

Suomen joukkueeseen on nyt valittu 18 urheilijaa.

– Alkuvuoden suomalaismenestys on ollut hyvää useissa kesäolympialajeissa, mm. yleisurheilussa, painissa, uinnissa ja sulkapallossa. Tällä hetkellä meillä on valintakelpoisia urheilijoita 23 ja tavoittelemme edelleen noin 50 urheilijan joukkuetta Tokioon. Olympiakarsinnat ja näyttökilpailut ovat nyt kiivaimmillaan, ja joukkue saa lopullisen muotonsa heinäkuun alkuun mennessä, kertoo Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki.

Tuoreiden olympiavalintojen yllätyksellisin urheilijanimi on painija Elias Kuomanen, joka nappasi olympiapaikan toukokuun alun karsintaturnauksessa Sofiassa vaihdettuaan 130 kg:n painoluokkaan vasta kuluneen kevään aikana.

– Olihan se loistava fiilis, kun kisapaikka varmistui. Nyt fiilistely on kuitenkin jo jätetty taakse ja keskittyminen on vakaana kohti tulevaa. Tavoite mulla on aina ollut selkeä: pärjätä olympialaisissa, Kuosmanen kertoo.

– Toki jo pelkkä olympiaedustus merkitsee paljon ja oman kotimaan edustaminen olympialaisissa on itsessään varmasti monelle urheilijalle unelmien täyttymys. Tunnen aina erityistä ylpeyttä saadessani edustaa Suomea. On myös hienoa saada oma nimi historiankirjoihin suomalaisen painin kivikovaan olympiaedustajien joukkoon, Kuosmanen sanoo.

Suomen joukkueen esittely Olympiakomitean sivuilla

 

Lisätiedot: Suomen Olympiakomitea, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki, 040 554 6200.

Lue lisää aiheesta