Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
OlympiaCast
22.12.2021 | OlympiaCast

Matka kohti Pekingin Olympialaisia ja paljon muuta sisältöä – OlympiaCastin syyskausi tarjoaa tuntikaupalla kuunneltavaa

OlympiaCastin kuudes tuotantokausi käynnistyi 8. syyskuuta. Syksyn 2021 aikana on julkaistu 16 jaksoa. Kantava teema on huippu-urheilujaksoissa ollut matka kohti Pekingin Olympialaisia, mutta muitakin aiheita on mahtunut mukaan etenkin suomalaisen liikunnan ja urheilun toisesta isosta valinnasta ja peruskivestä, seuratoiminnasta.

Syksyn aikana OlympiaCastin vieraina ovat käyneet muun muassa olympiavoittaja Iivo Niskanen, yhdistetyn MM-hopeaa saavuttanut Ilkka Herola, lumilautailun maailman huippuihin lukeutuva Rene Rinnekangas ja monia muita tulevia olympiaurheilijoita. Mukaan on mahtunut myös valmennustyön ammattilaisia ja muita tärkeitä taustajoukkoja.

OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja, joka on käynnistynyt syksyllä 2018. Syksyllä 2021 juontajina ovat toimineet Ilkka Palomäki, Mari Lohisalo ja Aliisa Varuhin.

Ohjelmasarja on tilattavissa seuraavilta podcast-palveluntarjoajilta: SpotifyApple podcastSupla ja Libsyn.

OlympiaCastin syksyn 2021 jaksot

22.12.2021 vieraana Janne Vuorinen

OlympiaCastin syyskauden viimeisen jakson vieraana on Janne Vuorinen. Pesäpallolegenda johtaa nykyisin Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukaa ja toimii viiden lumilajin lajiryhmävastaavana Huippu-urheiluyksikössä. Vuorinen on tuplaroolinsa kautta avainhahmoja matkalla kohti Pekingin Olympialaisia.

Supla
Spotify
Apple podcast
Libsyn

15.12.2021 vieraana Satu Niittynen

Tällä viikolla OlympiaCastin vieraana on Satu Niittynen, jolla tulee täyteen kaksi olympiadia Suomen Taitoluisteluliiton valmennuspäällikkönä käynnissä olevan olympiatalven päätteeksi. Valmennuspäällikön tehtävään kuuluu taitoluistelussa erityisesti yksinluistelun, jäätanssin ja muodostelmaluistelun huippu-urheilun toiminnan järjestäminen. Naisten yksinluistelussa ja jäätanssissa Suomi on saavuttanut maapaikat Pekingin olympiakisoihin.

Supla
Spotify
Apple podcast
Libsyn

8.12.2021 vieraana Herkko Koski

Jääkiekko on vuodesta toiseen yksi Suomen harrastetuimmista urheilulajeista. Huippupelaajia voi nousta lähes mistä päin Suomea tahansa ja kiekkoammattilaisten määrä onkin viime vuosina ollut jatkuvassa kasvussa. Nuoruus- ja valintavaiheessa oleviin urheilijoihin panostetaan monen eri toimijan yhteistyöllä, myös Kuopiossa. Tästä keskustelemassa Herkko Koski, jolla on monta roolia kuopiolaisessa jääkiekkotoiminnassa.

Supla
Spotify
Apple podcast
Libsyn

1.12.2021 vieraina Tarja Krum ja Vilja Sipilä 

Miten tasa-arvo toteutuu urheiluyhteisössä? Missä olemme nyt ja mihin olemme menossa? Tästä kaikesta OlympiaCastissa keskustelevat Finland Svenska Idrottin tasa-arvovastaava ja projektipäällikkö Tarja Krum sekä Liikuntatieteellisen seuran liikuntatieteiden asiantuntija Vilja Sipilä.  

Supla
Spotify
Apple podcast
Libsyn

24.11.2021 vieraina Lasse Kukkonen ja Eero Mikkelä

Vuosi sitten jääkiekkouransa päättänyt Lasse Kukkonen ja urheilupsykologi Eero Mikkelä kannustavat OlympiaCastissa nuoria urheilijoita tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja kehittämään niitä. Itsensä tunteminen urheilijana auttaa kehittymään oikeissa asioissa.

Supla
Spotify
Apple podcast
Libsyn

17.11.2021 vieraana Iivo Niskanen

Iivo Niskanen oli 2010-luvulla Suomen menestynein urheilija olympialajeissa. Pekingin olympiatalvi tarjoaa taas hienon mahdollisuuden; etenkin, kun sekä 15 kilometriä että parisprintti hiihdetään Niskasen bravuurihiihtotavalla, perinteisellä.

Supla
Spotify
Apple podcast
Libsyn

10.11.2021 vieraana Rene Rinnekangas

Rene Rinnekangas valloitti iloisella olemuksellaan suomalaisten sydämet jo 18-vuotiaana ensikertalaisena PyeongChangin olympialaisissa. Neljässä vuodessa on tapahtunut paljon, ja tulevan talven olympialaisiin Pekingissä viime talven MM-pronssimitalisti lähtee yhtenä maailman parhaista lumilautailijoista – siihen harvalukuiseen joukkoon, joka suurkilpailujen mestaruudet ja mitalit ratkoo.

Supla
Spotify
Apple podcast
Libsyn

3.11.2021 vieraina Maarit Teuronen ja Hannele Hiilloskorpi

Pieniä askelia eteenpäin, intohimoa tekemiseen sekä julmetusti tahtoa ja päättäväisyyttä. Siinä pääpiirteissään resepti, jolla Mira Potkosesta tuli moninkertainen arvokisamitalisti.

Supla
Spotify
Apple podcast
Libsyn

27.10.2021 vieraana Jenni Hiirikoski

Pekingin olympiakisoihin Ruotsissa valmistautuva Jenni Hiirikoski on ikoni ja käsite kansainvälisessä jääkiekossa. Todisteena hurjasta statuksesta toimii vaikkapa kaksi perättäistä valintaa olympiaturnauksen ja peräti seitsemän valintaa MM-turnauksen parhaaksi puolustajaksi.

Supla
Spotify
Apple podcast
Libsyn

20.10.2021 vieraina Pekka Kemppi ja Mika Venäläinen

OlympiaCastissa pureudutaan tällä viikolla syvälle lumilajien huoltotoimintaan. Vieraina ovat alan rautaiset asiantuntijat, maastohiihtomaajoukkueen tuore voitelupäällikkö Mika Venäläinen ja yhdistetyn maajoukkueen huoltopäällikkö Pekka Kemppi.

Supla
Spotify
Apple podcast
Libsyn

13.10.2021 vieraina Katja Kyckling ja Erkka Westerlund

Jotta jokainen urheilija kokee urheiluympäristön turvalliseksi, on valmentajan ymmärrettävä vastuullisen valmentamisen ja turvallisen toimintaympäristön rakentamisen periaatteet. OlympiaCastissa vastuulliseen valmentamiseen pureutuvat Olympiakomitean seura- ja jäsenpalveluyksikön asiantuntija Katja Kyckling sekä jääkiekkovalmentajana merkittävän uran tehnyt Erkka Westerlund.

Supla
Spotify
Apple podcast
Libsyn

6.10.2021 vieraana Terhi Lehtoviita

Terhi Lehtoviita johtaa asiantuntijatiimiä Vuokatti-Rukan olympiavalmennuskeskuksessa. Hän on myös psyykkinen valmentaja, joka luotsaa urheilijoita, valmentajia ja asiantuntijoita kohti Pekingin olympialaisia. Kainuulaistunut espoolainen nauttii työstään lumilajien parissa.

Supla
Spotify
Apple podcast
Libsyn

29.9.2021 vieraana Niklas Hagel 

Mistä seuran kehittämisessä kannattaa lähteä liikkeelle? Mitä kehittämisen polun alkutaipaleella on hyvä huomioida? Näitä aiheita OlympiaCastin jaksossa avaa Suomen Cheerleadingliiton seurakehittäjä Niklas Hagel. Hagelin mukaan seurat aloittavat kehittämistaipaleensa varsin eri lähtökohdista. Hän kuitenkin rohkaisee seuroja aloittamaan toiminnan edistämisen rohkeasti. Tärkeää on, että seurat tekevät kehitystoimenpiteitä omat tavoitteet huomioiden.

Supla
Spotify
Apple podcast
Libsyn

22.9.2021 vieraana Joni Mäki

Joni Mäki nousi suuren suomalaisen hiihtoyleisön tietoisuuteen ryminällä menneenä talvena kirikyvyllään. Erityisen säväyttäviä suorituksia olivat Suomen ankkuroiminen parisprintin MM-hopealle Oberstdorfissa sekä Aleksandr Bolshunovin kepittäminen Salpausselän kisojen viestin loppusuoralla. Mäki on yksi suomalaisista jokerikorteista matkalla kohti Pekingin olympialaisia.

Supla
Spotify
Apple podcast
Libsyn

15.9.2021 vieraana Johanna Matintalo

Johanna Matintalo joutui tekemään nuoruusvaiheen jälkeen valinnan maastohiihdon ja yleisurheilun välillä. Oberstdorfin MM-kisoista saavutettu uran ensimmäinen yleisen sarjan arvokisamitali osoitti, että aivan väärin valinta ei mennyt.

Supla
Spotify
Apple podcast
Libsyn

8.9.2021 vieraana Ilkka Herola

Ilkka Herola lähtee olympiatalveen mielenkiintoisista lähtökohdista, kun takana on uran paras kausi, joka tuotti muun muassa MM-hopeaa Oberstdorfista. Herola osoitti myös hyvää kesäkuntoa voittamalla yhdistetyn kesä-GP:n kokonaiskilpailun. Matka tähän pisteeseen ei ole ollut ongelmaton.

Supla
Spotify
Apple podcast
Libsyn

Lue lisää aiheesta