Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.03.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

Ukraina mukaan talviolympiafestivaaleille Vuokattiin

Ukrainan nuorten joukkue pääsee matkustamaan Suomeen ja osallistuu Vuokatissa sunnuntaina alkaville Euroopan nuorten olympiafestivaaleille. Asiaan saatiin vahvistus tiistai-iltana.

Suomen Olympiakomitea ja EYOF 2022 Vuokatin järjestelykomitea ovat tyytyväisiä, että Ukrainan nuorille urheilijoille saatiin järjestettyä mahdollisuus osallistumiseen. Joukkueen koko on yhteensä 42 henkilöä, joista 28 on urheilijoita ja 14 joukkueen taustahenkilöitä, kuten joukkueen johtoa, valmentajia ja huoltajia.

– Joukkueen osallistuminen mahdollistui laajan kansainvälisen ja kansallisen yhteistyön tuloksena. Euroopan olympiakomiteoiden lisäksi työssä ovat olleet mukana joukko Euroopan kansallisia olympiakomiteoita, Suomen Olympiakomitea ja Vuokatin kisojen järjestelykomitea. Erityinen kiitos kuuluu yrityksille, joista suurin osa Kainuusta, heidän antamastaan taloudellisesta tuesta sekä Luhdalle joukkueen varustamiseen osallistumisesta, Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kiittelee.

– Olemme erittäin kiitollisia tästä laajasta tuesta, jota olemme saaneet eurooppalaiselta olympiaperheeltä, kollegoilta ja tavallisilta ihmisiltä. Nämä eri tahot ovat mahdollistaneet Ukrainan nuorten pääsemisen osaksi olympialiikettä näinä kansallemme ja maallemme tärkeinä päivinä. Nuoret saavat mahdollisuuden olla yhdessä muiden maiden nuorten kanssa ja pääsevät kehittymään urheilussa, joka on väline rauhaan ja ihmisarvojen puolustamiseen, Ukrainan nuorten joukkueen johtaja Anna Sorokina sanoo.

 

Lisätietoja:

Suomen Olympiakomitea, toimitusjohtaja Mikko Salonen, p. 040 5410 295

Vuokatti EYOF 2022 järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Mika Kilpeläinen, p. 044 7502 111

Lue lisää aiheesta