Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
02.05.2022 | Seuratoiminta | Artikkeli

Wasa 3 Rootsissa Suomisport on edistänyt seuran hyvää hallintoa ja yhtenäistänyt rahaliikenteen käytäntöjä

Artikkeli päivitetty 26.9.2023

Wasa 3 Roots on vaasalainen potkunyrkkeilyn erikoisseura. Suomisport on tullut osaksi seuran toimintaa vuonna 2021. Tällä hetkellä seura hyödyntää toiminnassaan Suomisportin jäsenmaksua ja jäsenrekisteriä.

Seuran puheenjohtajana toimiva Pirkka Suksi näkee Suomisportin hyödyttävän erityisesti seuran hallintoa.

– Suomisport varmistaa, että toimimme lainsäädännön puitteissa. Alusta ohjaa hyvän hallinnon tapaan ja ohjaa seuraa johdonmukaiseen toimintaan. Tämä on yksi Suomisportin merkittävin etu. Lisäksi alusta on ilmainen ja sen käyttöönottoon on saatavilla tukea alusta lähtien. Suomisport on osoittautunut meille alkumetreiltä lähtien todella näppäräksi, Suksi kuvaa.

Suomisport mahdollistaa erilaiset jäsenmaksun tavat

Suksen mukaan Suomisport on loistava väline seuran jäsenmaksuliikenteen hoitamiseen.

– Suomisport on yhtenäistänyt seuran rahaliikenteen käytäntöjä. Maksuliikennettä on helppo seurata ja pysymme ajan tasalla siitä, kuka on maksanut jäsenmaksun. Jäsenmaksujen seurantaa helpottaa se, että meille päivittyy nyt suoraan tieto siitä, milloin jäsenmaksu on maksettu.

Suksi nostaa alustan eduksi myös alaikäisten harrastajien huomioinnin. Alaikäisen harrastajan jäsenmaksun saa Suomisportissa hoidettua lapsen tai nuoren huoltajan Sporttitilin kautta. Huoltaja voi lisätä tililleen lapsen tiedot ja luoda tälle oman tilin, jonka jälkeen tälle voi ostaa jäsenyyden, lisenssin, vakuutuksen tai ilmoittaa lapsen tapahtumaan.

– On iso etu, että alaikäisen harrastusmaksun käytännöt on huomioitu alustalla valmiiksi. Kun meillä on selkeä kuva siitä, millä tavalla maksukäytännöt missäkin tapauksessa hoidetaan, osaamme myös ohjeistaa seuramme jäseniä oikein. Tämä on iso helpotus myös seuran käytännön järjestelyjen näkökulmasta.

Suomisportissa jäsenmaksun voi maksaa suoralla verkkopankkimaksulla, luottokorttimaksulla tai MobilePaylla.

”Hyvän hallinnon toteutumisen näkökulmasta Suomisport on osuva apuväline”

Suksi korostaa Suomisportin edesauttavan seuran hyvää hallintoa ja johtamista merkittävällä tavalla. Seura on tunnistanut Suomisportin hyötyjen heijastuvan myös Tähtiseura-laatuohjelmaan.

– Seuramme on hiljattain aloittanut Tähtiseura-polun ja koen Suomisportin tukevan Tähtimerkkiä edellyttävien toimintojen täyttymistä seuran hyvän hallinnon ja johtamisen kannalta todella hyvin. Hyvän hallinnon toteutumisen näkökulmasta Suomisport on osuva apuväline kaikille urheiluseuroille.

Erityisesti Suomisportin käyttöönoton alkumetreillä Suksi rohkaisee seuroja pohtimaan erityisesti alustan tarjoamia hyötyjä. Wasa 3 Rootsissa Suomisport-prosessi aloitettiin tarkastelemalla alustan tarjoamia hyötyjä.

– Nyt seuramme kaikki jäsenet omaavat Suomisportin kautta sekä lisenssin että seuran jäsenyyden. Suurella osalla jäsenistä on myös vakuutus alustan kautta. Kun esimerkiksi ilmoitan urheilijoita kilpailuihin, näen välittömästi ovatko nämä asiat kunnossa. Kilpailuissa taas liiton työntekijät tarkistavat kilpailuihin ilmoittautuneiden lisenssit ja vakuutusturvan, jolloin punnitus ja rekisteröinti kilpailupaikalla nopeutuvat. Suomisport edistää toiminnan tehokkuutta aina urheilijasta lajiliittoon.

– Uskon, että Suomisport hyödyttää jokaista seuraa. Suomisportin avulla olemme saaneet käytäntöjämme jouhevimmiksi sekä seuramme harrastajien ja urheilijoiden arkea helpommaksi. Tietoja ei tarvitse enää päivittää ja seurata eri paikoista. Itsessään tämä on jo suuri helpotus, Suksi toteaa.

 

Tutustu jäsenmaksujen luontiin ja maksutilanteen seurantaan alla olevasta videosta!

Suomisport-webinaareilla alkuun!

 

Teksti: Aliisa Varuhin

Kuva: Wasa 3 Roots

Lue lisää aiheesta