Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
29.09.2022 | Seuratoiminta | Artikkeli

Pohjoismainen lasten ja nuorten liikunnan ja urheilun seminaari järjestetään Suomessa 4.–6.11.2022

Jo yli 20 vuotta toiminut pohjoismainen asiantuntijaverkosto tekee yhteistyötä edistääkseen lasten ja nuorten liikuntaa ja urheilua. Pohjoismaisten yhteiskuntien samankaltaisuuden vuoksi yhteinen tiedonjako, oppiminen ja keskinäinen sparraus ovat verkoston keskeisimpiä ja osallistujamaille tärkeimpiä asioita. Vallitsevassa maailmantilanteessa verkoston keskusteluun on noussut sekä vastuullisuusasiat että mm. Ukrainan pakolaisten kotouttaminen.

Verkostolla on säännöllisiä tapaamisia ja joka kolmas vuosi järjestetään isompi yhteinen seminaari. Tämä tilaisuus kokoaa tänä vuonna yli 100 lasten ja nuorten liikunnan ja urheilun asiantuntijaa Suomen Tuusulaan pohtimaan erityisesti kilpailujärjestelmiä sekä lapsilähtöistä ja vastuullista toimintaa. Kilpailujärjestelmät voivat olla lajeille jopa strateginen kilpailuvaltti houkuteltaessa uusia harrastajia lajin pariin.

Seminaarin pääpuhujina toimivat kanadalainen André Lachance aiheenaan lasten ja nuorten kilpailujärjestelmät sekä valmentajan merkitys urheilujärjestelmässä. Tanskalainen Søren Østergaard puhuu puolestaan lasten ja nuorten valmentamisesta niin urheilukentällä kuin myös sen ulkopuolella.

Suomen Olympiakomitealla on ilo toivottaa kaikki aiheesta kiinnostuneet seurojen, lajiliittojen, liikunnan aluejärjestöjen sekä muiden lasten ja nuorten urheilun parissa työskentelevien organisaatioiden edustajat lämpimästi tervetulleiksi osallistumaan seminaariin, Tuusulaan, 4.–6.11.2022.

Ilmoittautuminen seminaariin viimeistään 13.10.2022.

Lisätiedot: Katja Volkova, katja.volkova@olympiakomitea.fi

Lue lisää aiheesta