Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.12.2022 | Seuratoiminta | Artikkeli

Union Plaani ja Urjalan Palloseura löysivät Suomisportista avun maksuliikenteen ja harjoituksiin osallistuvien määrän seurantaan

Union Plaani ja Urjalan Palloseura hyödyntävät Suomisportia jokapäiväisessä arjessaan. Molemmat seurat ovat hyödyntäneet Suomisportia vuodesta 2021 lähtien. Alusta on tuonut erityisen avun sekä maksuliikenteen, että harjoituksiin osallistuvien määrän seurantaan.

Union Plaani teki ensimmäisen Suomisport-kokeilunsa syksyllä 2021. Suomisportin käyttöönoton taustalla vaikutti vahvasti seuran jäsenmäärän kasvu.

– Seuramme jäsenmäärä oli lähes tuplaantunut ja tarvitsimme kipeästi helpotusta kausimaksujemme seurantaan. Tutustuimme Suomisportiin ja hoksasimme, että tästä voisi olla tilanteeseemme hyötyä, avaa Union Plaanin toiminnanjohtaja Sami Karvonen.

Karvosen mukaan alusta muodostui osaksi seuran arkea vaivatta. Suomisportin ohjevideot opastivat alustan käyttöönotossa selkeästi.

– Viestitimme seuran jäsenille tiedon palveluun siirtymisestä ja välitimme heille linkit Suomisport-ohjevideoihin. Saimme prosessista hyvää palautetta, eikä palvelun käytössä ole ilmennyt merkittäviä haasteita. Sovellus on toimintalogiikaltaan hyvin verrattavissa mihin tahansa applikaatioon.

Suomisportia hyödynnetään yhä useammissa lajeissa

Myös Urjalan Palloseura on tunnistanut Suomisportin hyödylliseksi seuran arjessa. Tällä hetkellä palveluun on rekisteröitynyt 159 seuran jäsentä. Seuran hallituksen jäsenen ja P17-joukkueen joukkueenjohtajan Satu Kraftin mukaan osallistujien seuranta on helpottunut Suomisportin myötä huomattavasti.

– Alustalle siirtymän toteutimme maltilla. Ensin alustan ottivat haltuun seuramme toimihenkilöt, tämän jälkeen jäsenemme ja joukkueemme. Vuoden 2022 alusta lähtien seuran kaikki kausi-, jäsen- ja varustemaksut on laskettu Suomisportin kautta, Kraft kuvaa.

Seura on tunnistanut muun muassa vanhempien hyödyntävän alustaa lasten eri harrastuksissa.

– Suomisportia hyödynnetään yhä useammissa lajeissa – niin myös Urjalassa. Koska palvelu on vanhemmille tuttu eri lajien kautta, toteutui käyttöönotto helposti.

Maksuliikenne ajan tasalle

Sekä Karvonen että Kraft korostavat maksuliikenteen seurannan helppoutta.

– Suomisportin kautta pysymme ajan tasalla maksuliikenteestämme. Mikäli lasketaan yhteen pelaajamme ja heidän huoltajansa, koskettaa Suomisport seuramme osalta noin 1 000 henkilöä. Nyt näemme jäsenmaksutilanteemme koottuna yhdeltä alustalta, Karvonen summaa.

– Laskutusta on nyt huomattavasti helpompi hallita, kun meidän ei tarvitse lähettää jäsenmaksulaskuja enää sähköpostitse, vaan tämä hoituu täysin Suomisportin kautta, toteaa puolestaan Kraft.

Samalla myös harjoituksiin osallistuvien määrän seuraaminen on Kraftin mukaan helpottunut.

– Erityisesti joukkueenjohtajan näkökulmasta tämä ominaisuus on ensisijaisen tärkeä. Kun näemme joukkueiden ilmoittautumistilanteen Suomisportissa, tiedämme tarkalleen, kuinka moni harjoituksiimme osallistuu.

– Seuramme joukkueet koostavat aina kauden päätteeksi raportin harjoituksiin osallistuneista ja nyt tiedot ovat nähtävissä suoraan Suomisportista. Nyt olemme paremmin ajan tasalla seuramme kokonaistilanteesta. Tästä on suuri apu toiminnan suunnittelussa ja organisoimisessa, Kraft summaa.

 

Kuva: Urjalan Palloseura

Lue lisää aiheesta