Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.04.2018 | Seuratoiminta

Järkkää oma pop up -tapahtumasi Unelmien liikuntapäivänä 10.5.!

Nyt haastamme kaikki urheilutoimijat, lajiliitot ja urheiluseurat ideoimaan, mitä kivaa voi järjestää Unelmien liikuntapäivänä, kun helatorstaina vietetään jälleen yhteistä liikkumisen juhlapäivää. Tapahtumakartasta löytyy pop up -tapahtumia jo vaikka kuinka, ja määrä vain kasvaa päivä päivältä! Nyt on hyvä hetki irrotella ideoilla, kirjata oma tapahtuma ja haastaa muita mukaan. Unelmien liikuntapäivä on innostanut mediaa myös seuraamaan tapahtumia. Saammeko hienon lajikirjon esille 10.5.?!

Valtakunnallinen Unelmien liikuntapäivän ideana on innostaa ihmisiä liikkumaan ja kokeilemaan ehkä jotain uutta tapaa liikkua keveiden pop up -tapahtumien avulla. Päivä on mainio tilaisuus markkinoida omaa lajia ja tehdä sitä tunnetuksi vaikka avoimilla treeneillä tai lajikokeiluilla joko kaikille avoimesti tai vaikka perheiden kesken. Suomalainen Voimisteluseura on esimerkiksi järjestämässä tapahtuman Helsingin keskustaan, ja kutsuu yleisönkin mukaan kuviojumppaan.

– Olemme järjestäneet onnistuneen kivan tapahtuman jo kahtena edellisenä vuotena ja nyt on tarkoitus taas toteuttaa yhteinen tapahtuma, jossa toteutamme näytösluonteisesti rytmisen voimistelun esityksen, esittelemme toimintaamme ja bongaamme ihmisiä voimistelutunneille, kertoo Suomalaisen Voimisteluseuran puheenjohtaja Kati Viik.

Unelmien liikuntapäivän tempaukseen voi kutsua muitakin mukaan rakentamaan tapahtumaa, ja yhteistyöllä voi saada uutta kohdeyleisöä liikkeelle. Tapahtumakartalta löytyy jo kivoja esimerkkejä: Urheiluseurat yhdessä järjestävät lajikokeiluja tai yhteisiä tapahtumia mm. Joutsassa, Konnevedellä, Nurmijärvellä, Pieksamäellä, Kuhmossa, Karjaalla ja Pirkkalassa, ja avoimia ovia ja treenejä tarjoavat eri seurat ja lajit. Keravan Urheilijat puolestaan haastaa kaikki keravalaiset huiputtamaan Keinukallion rinnettä!

– Olisi tosi kiva, jos muutkin seurat tulisivat mukaan ja voisimme yhdessä järjestää vaikka isomman tapahtuma-alueen Töölönlahden alueelle Helsinkiin, vinkkaa Viik innoissaan.

Tänä vuonna Unelmien liikuntapäivää kannustetaan erityisesti viettämään luonnossa. Seuran omat treenit voidaankin yhdistää nyt päivään vaikka viettämällä treenit tai lämmittelyt ulkona luonnossa! Luonto tai ulkona olo voi tapahtua vaikka takapihalla, mutta kaikki tavat liikkua ovat hyviä – sisälläkin!

Miten toimia: Viesti eteenpäin – ideoi – kirjaa tapahtumakarttaan – tsemppaa ja haasta – ja kerro eteenpäin!

• Unelmien liikuntapäivä on valtakunnallinen kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, jolloin kuka vain voi järjestää oman tapahtuman tai osallistua muiden tapahtumiin

• Mukaan haastetaan niin yksittäisiä ihmisiä, yhdistyksiä, seuroja, järjestöjä ja kuntatoimijoita rakentamaan yhdessä Suomen suurinta liikkumisen juhlapäivää

• Lajiliitot haastetaan mukaan kertomaan ja innostamaan seuroja mukaan, ja miettimään vaikka urheilijoidensa kautta viestin rakentamista laajemminkin. Tunnettu tai innostava urheilija vetää!

• Seurat itse voivat ideoida oman paikallisen tapahtuman – vaikka yhteistyössä jonkin muun tahon kanssa: päiväkodissa, koulussa, työpaikalla, kauppakeskuksen pihalla – tai omalla treenipaikalla

• Tapahtumat kirjataan karttapalveluun: www.unelmienliikuntapäivä.fi. Kaikki tapahtumat – avoimet tai suljetut, isot ja pienet, vaikka vain oman porukan treenit – kaikki kannattaa ilmoittaa mukaan, sillä kaikkien ilmoittaneiden kesken on huippupalkintoja! Tutustu palkintoihin täällä.

• Mm. koulut, päiväkodit ja 10.5. kiinni olevat työpaikat voivat järjestää suljettuja ETKOT-ennakkotapahtumia 9.5., jotka voi myös ilmoittaa tapahtumakartassa.

• Viestikää tapahtumasta ja ottakaa Unelmien liikuntapäivän aineistopankin materiaalit käyttöön!

• Käyttäkää tunnusta #unelmienliikuntapäivä ja seuratkaa Unelmien liikuntapäivän sometilejä!


Lisätiedot:

www.unelmienliikuntapäivä.fi

#unelmienliikuntapäivä

Valtakunnallinen Unelmien liikuntapäivä 10.5. on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä. Päivän taustalla ovat Suomen Olympiakomitea, liikunta- ja terveysjärjestöt sekä Metsähallitus. Haastamme yhdessä eri toimijoiden kanssa kaikki suomalaiset ulos liikkumaan Unelmien liikuntapäivänä 10.5.!

 

Lue lisää aiheesta