Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.01.2019 | Seuratoiminta

Kaikki liikkeelle Unelmien liikuntapäivänä 10.5.! 

Koko Suomen yhteistä liikkumisen juhlapäivää vietetään taas 10.5.2019 ja nyt haastamme kaikki urheiluseurat ja järjestöt mukaan! Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua. Suomi täyttyy iloisista eri-ikäisten yhteisistä liikunnan hetkistä. Merkitkää päivä jo nyt kalenteriin!

Unelmien liikuntapäivä on mainio keino markkinoida omaa toimintaa eri-ikäisille

Päivä tarjoaa erinomaisen tilaisuuden tehdä omaa lajia ja toimintaa tutuksi helpoilla keinoilla. Pop up -tapahtuma, avoimet treenit tai lajikokeilu on helppo tapa markkinoida omaa toimintaa ja kertoa, miten uuden harrastuksen voi aloittaa.

Teemana vuonna 2019 on Eri-ikäiset yhdessä liikkeellä. Liikkuminen yhdessä eri-ikäisten kanssa tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia tutustuttaa vanhempia lasten harrastuksiin tai opettaa nuoremmille uusia taitoja ja vanhemmille nuorten taitoja. Yhteisellä liikkumisella edistetään myös hyvinvointia.

– Nyt on upea mahdollisuus keksiä eri sukupolvien yhteisiä liikkumisen tapoja ja kutsua vaikka vanhemmat lasten treeneihin mukaan. Samalla voi markkinoida esimerkiksi kesän tai syksyn aloitusryhmiä, kannustaa erityisasiantuntija ja Unelmien liikuntapäivän projektipäällikkö Matleena Livson Olympiakomiteasta.

Oman Unelmien liikuntapäivän toteuttaminen on helppoa

Tapahtuma voi olla hyvinkin kevyesti järjestetty. Voitte järjestää avoimet ovet tai vaikka kivat vähän erilaiset treenit omille jäsenillenne. Mukaan voi kutsua  perheet ja tuttavat tai keksiä jotain hauskaa vaikka naapurissa toimivan koulun kanssa. Mitkä tahansa ideat kelpaavat. Yhdessä eri-ikäisten kanssa se voi olla vielä hauskempaa!

Mitä juuri te voisitte keksiä?

 • Kootkaa porukka ideoimaan: yhdessä on kiva toteuttaa, ja kyselkää toiveita vaikka harrastajilta!
 • Muistakaa, että tapahtuma voi olla pienikin, eikä vaadi suuria järjestelyjä. Tärkeintä on yhdessäolo ja iloinen yhdessä liikkuminen.
 • Tapahtumanne voi olla
  • kuntopiiri lapsille ja aikuisille
  • kauden päätösturnaus – seniorit ja juniorit yhdessä!
  • kaikille avoin treeni tai verryttelytunti vaikka lähiluonnossa
  • pop up -tapahtuma osana omia treenejä
  • iloiset palloleikit pihalla
  • lajikokeiluvaihto toisen seuran kanssa
  • tai jotain ihan muuta!

Karttapalveluun voi jo ilmoittaa  tapahtumia

Tapahtuma kannattaa ilmoittaa Unelmien liikuntapäivän tapahtumakarttaan: unelmienliikuntapäivä.fi.  Mitä aiemmin ilmoitatte tapahtuman, sen paremmin pääsette arvontoihin mukaan! Karttapalvelun avulla voitte markkinoida tapahtumaanne ja kertoa siitä eteenpäin. Palvelu kokoaa kätevästi kaikki Suomen tapahtumat yhteen sivustoon. Tapahtuma voi olla oman porukan sisäinen tai kaikille avoin. Ilmoittamalla tapahtumanne olette rakentamassa Suomen suurinta liikkumisen juhlapäivää.

 

Taustaa

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on toteutettu jo kolmena vuonna liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivänä. Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään uusiakin tapoja liikkua. Unelmien liikuntapäivä on täyttynyt iloisista tapahtumista ja tempauksista eri puolilla Suomea ja vakiinnuttanut paikkansa yleisesti tunnettuna liikkumisen päivänä. Vuoden 2018 tapahtumajärjestäjille tehdyn kyselyn mukaan 90 % järjestäjistä oli valmis järjestämään tapahtumia myös jatkossa.

Olympiakomitea tukee koko kansan liikkumista. Innostamme eri-ikäisiä liikkumaan ja löytämään itselle sopivat tavat liikkua. Rohkaisemme kokeiluihin ja yhdessä tekemiseen haastamalla kaikki iloisesti liikkumaan Unelmien liikuntapäivänä! Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health päivää. Unelmien liikuntapäivää ovat edistämässä muun muassa liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatioiden verkostot.

 

unelmienliikuntapäivä.fi

#UnelmienLiikuntapäivä

 

 

 

 

 

Lue lisää aiheesta