Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.03.2019 | Seuratoiminta

Seura tunnetuksi ja elämyksiä kaikenikäisille

Unelmien liikuntapäivä tarjoaa oivan mahdollisuuden kertoa seuran toiminnasta ja tuoda uusia ihmisiä lajin pariin. Ylivieskan Kuulan pesäpallojaosto ja Espoon Telinetaiturit kertovat, kuinka onnistunut tapahtuma syntyy.

Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen 10.5. Koko Suomen yhteisestä liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivästä on tullut monille urheiluseuroille tärkeä tapa kertoa omasta toiminnasta ja tuoda uusia ihmisiä lajin pariin.

Tänä vuonna Unelmien liikuntapäivän teema on eri-ikäiset yhdessä liikkeellä. Urheiluseuroissa tämä voi tarkoittaa monenlaisia asioita: kaikenikäisten harrastajien yhteisiä harjoituksia, huoltajien kutsumista mukaan lasten treeneihin tai esimerkiksi kaikille avoimia lajikokeiluja.

Ylivieskan Kuulan pesäpallojaosto on ollut mukana Unelmien liikuntapäivässä jo kahdesti. Jussi Kujala kertoo, että kaikille avoimissa tapahtumissa on pelattu kaikenikäisille sopivia pelejä ja kierretty pesistaitoratoja, joiden rasteja vetävät naisten ja miesten edustusjoukkueiden sekä B-poikien pelaajat.

Vaikka välillä sää on tuottanut haasteita – vuonna 2017 satoi lunta vielä puoli tuntia ennen tapahtuman alkamista – molemmat tapahtumat ovat olleet suuria menestyksiä. Kummallakin kerralla paikalla on ollut jopa 40 liikkujaa, ja kokeilupäivän osallistujista on löytynyt myös uusia harrastajia seuraan.

– Tällainen valtakunnallinen tapahtumapäivä on kiva idea. Paikallisesti voisi olla useamman seuran yhteistyössä järjestettävä tapahtuma, Kujala vinkkaa.

Ylivieskassa Unelmien liikuntapäivää vietetään jo etkoilla 9.5. Mannerheimin lastensuojeluliiton järjestämässä perhetapahtumassa, jossa Kuula-Pesis on jälleen mukana.

 

Voimistelua vauvasta vaariin Espoossa

Espoon Telinetaiturit oli mukana Unelmien liikuntapäivässä 2018 järjestämällä avoimet ovet Mankkaan voimistelusalilla. Ari-Pekka Taivassalo kertoo, että kuka tahansa oli tervetullut tutustumaan voimistelun maailmaan.

– Halusimme matalalla kynnyksellä kutsua mukaan ihmisiä, jotka eivät vielä ole mukana voimistelussa.

Espoon Telinetaiturit on harrastajamäärältään Suomen suurin voimisteluseura, jonka riveissä voimistellaan lukuisissa lajeissa vauvasta vaariin. Taivassalon mukaan eri-ikäisten liikkumiseen halutaan tarjota monenlaisia vaihtoehtoja. Moni aikuinen esimerkiksi kiinnostuu voimistelusta tuodessaan jälkikasvuaan harjoituksiin ja innostuu kokeilemaan lajia itsekin.

– Aikuisten ryhmien lisäksi perhevoimistelu on tärkeä osa kokonaisuutta. Joillekin sopii paremmin omatoiminen harjoittelu, toisille taas ohjatut perhevoimisteluryhmät, Taivassalo kertoo.

Espoon Telinetaiturit aikoo olla mukana myös tämän vuoden Unelmien liikuntapäivässä. Taivassalo kannustaa kaikenlaisia seuroja mukaan, sillä osallistuminen on helppoa, kun päivän takana on valmis markkinointikoneisto.

– Meillä oli pelkästään positiivisia kokemuksia Unelmien liikuntapäivästä. Tapahtuman kautta saa kerrottua omasta toiminnasta helposti, hän sanoo.

 

 

Lisätietoa, vinkkejä, oman tapahtuman ilmoittamislomake sekä markkinointimateriaaleja löytyy Unelmien liikuntapäivän sivuilta.

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up päivä, joka järjestetään jo neljättä kertaa. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään uusia tapoja liikkua. Vuonna 2018 Unelmien liikuntapäivän tapahtumat liikuttivat yli sataatuhatta suomalaista.  

 Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -päivää. Sitä ovat edistämässä monet liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot. Kokonaisuutta koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. 

 

unelmienliikuntapaiva.fi

#unelmienliikuntapaiva

Lue lisää aiheesta