Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.05.2019 | Seuratoiminta

Draivia kouluun! -välkkärikoulutus liikuttaa Nokialla

Draivia kouluun! tuo iloisella tavalla golfin kouluihin. Harrastaa voi kolmella eri tasolla: kikkaile ja pelaile yksin, hengaile kaverin kanssa tai haasta kaveriporukka. Koulutus antaa ideoita oman koulun tilojen hyödyntämiseen – liikuntavinkkejä saa niin sisälle kuin ulos, liikuntasaliin ja käytäville.   

Draivia kouluun! -välkkärikoulutus sopii hienosti aina ala-asteelta lukioon. Aiempaa golf-taustaa ei tarvita, sillä opetus lähtee liikkeelle golfista pelinä, ei liikuntataidoista. Keveimmillään osallistuminen merkitsee sohvien vieressä kikkailua kavereiden kanssa hengatessa.  

-Tavoitteena on innostaa koululaisia ensin golfista pelinä. Taitoharjoittelu seuraa kuin itsestään, koska pelistä innostunut haluaa oppia paremmaksi. Parhaimmillaan luodaan sykli, jossa vuorotellen pelataan ja harjoitellaan, kertoo Golfliiton Draivia kouluun! -koordinaattori Mika Hollo.   

Ei koululiikuntaa vaan liikuntaa koulupäivään 

Golfliiton mukaan harrastus säilyy hyvin kouluympäristössä, kun ohjaajat ovat vertaistoimijoita. Välkkäreiden avulla liikuntaa on kyetty lisäämään koko koulupäivään – ei vain pitkiin välitunteihin. Monet käytävä- ja aulatilat on voitu muuttaa turvallisiksi harrastuspaikoiksi opettajien ja oppilaiden yhteistyöllä. 

Erityistä kiitosta on saatu siitä, että kavereiden kanssa hengailu on huomioitu; mukana oleminen ei siis vaadi hiki hatussa juoksemista. Lisäksi golf-kikkailut poikkeavat muista lajeista, mikä on antanut kimmokkeen kokeilla ja höntsäillä mukana. 

-Emme ole halunneet luoda tästä koululiikuntalajia vaan liikuntalajin koulupäivään. Palautteen mukaan olemme siinä myös onnistuneettoteaa Hollo tyytyväisenä 

Välkkärit liikuttavat kuntalaisia 

Satu Pimiä toimii Nokian Liikkuva koulu -hankkeen kuntakoordinaattorina ja opettajana Harjuniityn koulussa. Hän on ollut mukana järjestämässä välkkärikoulutuksia ja innostamassa oppilaita liikkumaan. 

-Koulumme golfagentit eli välkkärit ovat olleet mukana järjestämässä erilaisia kisailuja ja ohjattua toimintaa muille oppilaille. Unelmien liikuntapäiväviikolla he tulevat järjestämään puolen tunnin Draivia kouluun! -tuokioita halukkaille luokille, Pimiä selventää välkkäreiden roolia koulussaan. 

Draivia kouluun! on riemastuttanut nokialaisia myös koulujen ulkopuolella. Alhoniityn koulun golfagentit laajensivat reviiriään paikalliseen palvelutaloon ja kokeilu oli menestys

Välkkäritoiminnasta vireyttä paikalliseen seuratoimintaan 

Kun hyvin käy, puistogolfista ja golfkerhoista kiinnostuneet löytävät tiensä myös virallisille kentille.  

-Tämä on loistava väylä nuorille löytää uusi harrastus ja toisaalta seuroille saada uusia harrastajia. Tärkeintä on, että me liitossa ja seuroissa tarjoamme nuoria kiinnostavaa toimintaa, toteaa Hollo.  

Nokia River Golf on ollut mukana paikallisten Draivia kouluun! -koulutusten ideoinnissa. Keväällä 2018 seura lahjoitti golfin alkeiskursseja ja kesäharjoittelun stipendinä muutamille yläkoululaisille. Lisäksi seura on ottanut paikallisia luokkia vastaan omilla viheriöillään ja tarjonnut tilaisuuden tutustua golfseuran toimintaan.   

Golfista on helppo innostua, kunhan siihen tutustuu!

 

Kiinnostuitko?  

Tutustu tarkemmin Draivia kouluun! -kokonaisuuteen ja tilaa koululle oma koulutus tästä.  

Lue lisää välkkäreiden palvelutalovierailusta täältä.  

 

Lue lisää aiheesta