Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.08.2019 | Olympiakomitea

Hallitusohjelman toteuttaminen alkaa valtion budjetissa

VM ja OKM ovat julkaisseet omat esityksensä valtion budjetista 16.8. Budjettiin molempien esitysten mukaan sisältyy olennaiset, hallitusohjelmassa sovitut määrärahaotsikot lukuun ottamatta hallitusohjelmassa sovittuja määräaikaisia investointeja. Pysyvissä menoissa on muun muassa seuratuki ja huippu-urheilun lisärahat. Investointikorissa on muun muassa  Liikkuva Suomi -rahoitus. Investoinnit käsitellään viimeistään budjettiriihessä 17.9.

Budjettiin sisältyy uusi, yleiskatteellisesti rahoitettava momentti ”liikunnan ja huippu-urheilun edistäminen”.

VM:n ja OKM:n väliset budjetit poikkeavat toisistaan erityisesti siten, että VM on vähentänyt jonkin verran kaikista uusista OKM:n ehdottamista määrärahoista. VM on toiminut näin myös useiden muiden toimialojen budjettiesitysten kohdalla. Ts. kyse on VM:n näkökulmasta sopeutumisesta taloussuhdanteeseen ja -näkymiin, ei erityisesti liikunnan asian vähäisestä arvotuksesta.

Voit tutustua liikunnan osalta budjettiehdotukseen täältä:

Havainnot budjettiesityksestä

Lue lisää aiheesta