Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
28.09.2019 | Olympiakomitea

Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -koulutuksen aloitus täyttyi ilosta ja opeista 

Lauantaipäivä Vantaalla täyttyi iloisesta puheensorinasta, innostumisesta ja uusista tuttavuuksista. Kolmekymmentä innostunutta urheiluseuroissa toimivaa naista kokoontui yhteisen asian ääreen Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -koulutushankkeen ensimmäisellä lähijaksolla, josta käynnistyi osallistujien vuoden mittainen opintomatka urheiluseuran tasa-arvoisempaan tulevaisuuteen. 

Viikonlopun mittaisen lähijakson teemana oli muun muassa oman elämän johtaminen.  Osallistujat pääsivät pureutumaan liikunnan ja urheilun normeihin ja rooleihin sekä koulutuksen kantavaan teemaan, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen. Professori Janne Tienari haastoi osallistujat miettimään johtamiseen liittyviä myyttejä ja tasa-arvoa monella tapaa.  

Janne Tienari painotti myös koulutuksen tärkeyttä ja sen ajantasaisuutta. 

On erinomainen lähtökohta, että koulutukseen on hakenut enemmän porukkaa, mitä siihen voidaan ottaa sisään, toteaa Tienari. 

Valmentaja Eva Valtanen avasi lauantai-iltapäivän aikana johtajuutta, mielenmaisemia ja elinikäistä oppimispolkua sekä näiden kautta toiminnan muuttamista.  

– Jos haluamme oppia ja uudistaa toimintaa ja kulttuuria, tulee meidän miettiä omia mielenmallejamme, ja tuoda ne osaksi päivittäistä tekemistämme, kertoo Valtanen.  

Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -koulutukseen kuuluu viisi lähijaksoa sekä kaksi alueellista seminaaria. Koulutuksen aikana järjestetään myös webinaareja oppimisen tueksi. Koulutus järjestetään kaksi kertaa vuosien 2019 ja 2021 aikana.  

Innostavalla ja avoimella mielellä oppimaan uutta 

Pieksämäkeläisen urheiluseuran, Pieksän Kuuttien hallituksen, varapuheenjohtaja Heidi Grommi-Hukkanen saapui koulutukseen avoimin mielin. Grommi-Hukkanen uskoo, että saa koulutuksesta irti paljon uutta. 

– Haluan haastaa itseäni ja arvelen saavani paljon uutta sekä hyödyllistä oppia koulutuksesta mitä voin hyödyntää jatkossakin, kertoo Grommi-Hukkanen. 

Keravalta kotoisin oleva, KTJ Hockeyn monityöläinen ja hallituksen jäsen sekä Shakersin puheenjohtajaSirpa Stenbom osallistui ensimmäiselle lähijaksolle avoimin mielin. Stenbom odottaa myös uusien tuttavuuksien tapaamista. 

– On mielenkiintoista tavata eri lajien seuratyön parissa olevia ihmisiä ja tutustua heihin, iloitsee Stenbom. 

Stenbom ja Grommi-Hukkanen ovat yhtä mieltä siitä, että koulutus antaa paljon työkaluja urheiluseuran kehittämiseen.  

– Tämä koulutus kehittää monipuolisesti seurajohtamista sekä siten välittyy suoraan seuran toimintaan, summaa Grommi-Hukkanen. 

 

Lue lisää hankkeesta: www.olympiakomitea.fi/naisetvaikuttajina 

 

Lue lisää aiheesta