Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
13.12.2019 | Olympiakomitea

Tarasti huippu-urheilulain selvityshenkilöksi

Hallitusohjelman mukaan hallituskauden aikana tehdään selvitys huippu-urheilulain tarpeellisuudesta. Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt ministeri Lauri Tarastin selvityshenkilöksi, joka tekee hallitusohjelmassa mainitun selvitystyön ensi vuoden puoliväliin mennessä. Selvitystyössä käydään läpi mahdollisen huippu-urheilulain hyödyt ja haitat ja kuullaan laajasti eri tahoja.

Valtioneuvoston liikuntapoliittisessa selonteossa vuodelta 2018 todettiin, että liikuntalain muuttamiselle ei tällä hetkellä ole tarvetta, mutta jatkossa on tarvittaessa arvioitava erillisen huippu-urheilulain tarpeellisuus. Tarastin selvitystyö liittyy siten myös liikuntapoliittisen selonteon toimenpanoon.

Erillinen huippu-urheilulainsäädäntö ja siihen liittyvä valtiollinen huippu-urheiluelin on käytäntönä muutamissa maissa. Eurooppalainen esimerkkimaa on Tanska, jossa on valtiollinen huippu-urheiluelin, Team Danmark.

Ministeri Hanna Kosonen on tyytyväinen siihen, että juuri kokenut selvityshenkilö Lauri Tarasti saatiin huippu-urheilulain tarpeellisuuden selvittäjäksi.

– Ministeri Lauri Tarasti tuntee läpikotaisin niin suomalaisen kuin kansainvälisenkin liikuntakulttuurin ja on myös lainsäädäntöprosessien ja hallinnollisten käytäntöjen huippuosaaja, joten hän on erinomainen selvityshenkilö tälle tärkeälle hankkeelle, toteaa ministeri Hanna Kosonen.

 

Lisätietoja:
Opetus- ja kulttuuriministeriö, ylijohtaja Esko Ranto, p. 02953 30115

Lue lisää aiheesta