Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.04.2020 | Olympiakomitea | Uutinen

Unelmien liikuntapäivä toteutuu tänä vuonna kodeissa ja somessa

Koronatilanne vaikuttaa perinteiseen Unelmien liikuntapäivään. Ihmiset eivät voi kokoontua liikkumaan yhdessä eivätkä järjestää tapahtumia aiempien vuosien tapaan. Voimme silti liikkua monilla eri tavoilla ja jakaa sen somessa muiden kanssa!

Epävarmuus ja muutokset haastavat meidät erityisellä, uudenlaisella tavalla. Vaikeina aikoina liikkuminen ja ulkoilu voivat olla tärkeä voimavara keholle ja mielelle myös kotioloissa.

Unelmien liikuntapäivä saa tänä vuonna uuden muodon. Se toteutetaan sosiaalisen median kampanjana siten, että ihmisiä innostetaan jakamaan somessa se, miten liikkuvat erilaisissa olosuhteissa, esim. kotioloissa tai ulkoillen (mikäli tilanne sen sallii).

Valtion liikuntahallinto on haastanut osana 100-vuotisjuhlavuottaan kaikki sidosryhmänsä – ministeriöt, kunnat, järjestöt ja yritykset – toteuttamaan Unelmien liikuntapäivää tänä vuonna ”Maksa mitä haluat”-konseptilla. Koronaviruspandemian takia myös ”Maksa mitä haluat” -haaste siirtyy. Haaste on tarkoitus toteuttaa ensi vuonna Unelmien liikuntapäivänä.

Vuoden teema ”kaveri mukaan” toteutuu tänä vuonna siten, että ihmiset voivat kannustaa kavereitaan liikkumaan samaan aikaan ja myös samassa kotitaloudessa asuvat voivat liikkua yhdessä. Vaikka fyysinen yhdessäolo ei ole mahdollista, yhteisöllisyyden tunne on. Sen merkitys on nyt suurempi kuin koskaan. Jaetaan liikuntahetkemme muille, jotta jokainen voi tuntea kuuluvansa joukkoon, innostua muiden esimerkeistä ja kokeilla uusia liikkumisen muotoja virtuaalisesti. Kaikki tavat liikkua ovat hyviä, kunhan liikkuminen tapahtuu vastuullisesti viranomaisten asettamien linjausten mukaisesti.

Laitetaan yhdessä koko Suomi liikkumaan 10.5. vastuullisesti

Ihmisten liikkuminen tulee näkyväksi Unelmien liikuntapäivänä 10.5. somessa. Liikuntatoimijat ja osallistujat voivat jakaa liikuntavinkkejä, kuvia, kotivideoita ja muita liikkumaan kannustavia sisältöjä tunnisteella #unelmienliikuntapäivä.

Toukokuun 10. päivä on myös äitienpäivä – hieno mahdollisuus kannustaa äitikin liikkumaan! Jos sunnuntai ei tunnu sopivalta päivältä, niin etkot voi pitää jo loppuviikosta tai jatkot maanantaina. Jaetaan vinkkejä ja videoita somessa toteutettavaksi jo ennen tapahtumapäivää ja haastetaan muita mukaan!

Unelmien liikuntapäivän kotisivuilla oleva karttapalvelu on suljettu. Somekanavien lisäksi unelmienliikuntapaiva.fi -sivusto toimii alustana liikuntavinkeille, treenivideoille ja -alustoille. Sivuston materiaalit on päivitetty ja kaikkien käytettävissä.

#Unelmienliikuntapäivä sunnuntaina 10.5. – näin olet mukana:

 

  1. Jaa 10.5. kuvasi tai videosi somessa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä. Voit lisätä omia aihetunnisteita ja osoittaa tukesi näin esim. seurallesi tai muulle yhteisöllesi.
  2. Kannusta kaverit, lapset, vanhemmat, isovanhemmat, työkaverit, oppilaat ja kaikki muutkin liikkumaan. “Minä liikun näin, miten sinä liikut?“

Arvomme palkintoja kaikkien oman liikkumisensa tai vinkkinsä #unelmienliikuntapäivä -tunnisteella jakaneiden kesken.

Voit jo ennen tapahtumapäivää jakaa somessa treenivinkkejä muille  tunnisteella #unelmienliikuntapäivä . Voit lähettää niitä nettilinkkeinä myös sähköpostitse ulp@olympiakomitea.fi ja lisäämme ne Unelmien liikuntapäivän kotisivuille muille inspiraatioksi. Tarjoamme näin kotipesän sisällöille ja mahdollistamme osallistumisen myös niille, joita somekanavat eivät tavoita.

Lisätietoa löydät unelmienliikuntapaiva.fi.

#unelmienliikuntapäivä

Lue lisää aiheesta