Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.05.2020 | Olympiakomitea | Uutinen

#Unelmienliikuntapäivä etänä kouluissa, päiväkodeissa ja kerhoissa

Vuosittain järjestettävä Unelmien liikuntapäivä 10.5. on muodostunut perinteeksi monessa koulussa, päiväkodissa ja kerhossa. Poikkeusolojen vuoksi Unelmien liikuntapäivä toteutuu tänä vuonna vastuullisesti kotona ja somessa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä. Päivä tarjoaa mahdollisuuden yhteisiin liikkumishetkiin etänä. Vuoden ”kaveri mukaan” -teema näkyy joukkuehenkenä ja virtuaalisena yhdessä tekemisenä.

Liikettä ja yhteisöllisyyttä koteihin

Opetusta toteutetaan pääosin etänä ja suurin osa lapsista viettää päivät kotona. Moni kaipaa koulu- ja päiväkotikavereitaan ja sosiaalista vuorovaikutusta. Fyysinen aktiivisuus jää vähäiseksi etäopetuksen aikana, kun välimatkat sekä pelit ja leikit koulun pihalla ovat jääneet pois.

Unelmien liikuntapäivä liikuttaa ja tuo vaihtelua arkeen. Se on mahdollisuus yhteisöllisyyden tunteeseen, vaikkei fyysisesti yhdessäolo kavereiden kanssa olekaan mahdollista. Nyt on tilaisuus viettää aikaa yhdessä myös oman perheen kanssa ja toteuttaa yhteisiä liikkumisen unelmia.

Unelmien liikuntapäivä 10.5. osuu tänä vuonna sunnuntaille, mutta etkoja voi järjestää loppuviikosta tai jatkot maanantaina. Mahdollisuuksia on monenlaisia myös poikkeusoloissa. Lapset ja nuoret kannattaa ottaa mukaan jakamaan vinkkejä toisilleen. Onko heillä ideoita, toiveita ja liikkumisen unelmia, joita voi toteuttaa etänä ja kotona, vaikka omalla kotipihalla tai olohuoneessa?

Osallistuminen ei vaadi suurta suunnittelua, ja pienikin aktivointi on hyvästä. Hyviä esimerkkejä ja vinkkejä etäleikkeihin ja oppilaiden liikuttamiseen on koottu alle.

Ideapankki

  • Välituntihaasteita
  • Kilometrikisoja
  • Liikuntabingo
  • Etäopetukseen sopivia ja oppilaita aktivoivia tehtäviä

Voit hakea inspiraatiota ja hyödyntää valmiita materiaaleja muun muassa seuraavilta sivuilta:

 

Lisätietoja: unelmienliikuntapaiva.fi.

#unelmienliikuntapäivä

Taustaa

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up päivä, joka järjestetään jo viidettä kertaa. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua.  

Unelmien liikuntapäivää koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. Sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot. Päivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -päivää. Vuonna 2020 Unelmien liikuntapäivä toteutetaan poikkeusoloista johtuen kotona ja somessa #unelmienliikuntapäivä.

Lue lisää aiheesta