Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.06.2021 | Seuratoiminta | Uutinen

Olympiapäivää juhlistetaan Suomessa 6.9.

Maailmanlaajuista olympiapäivää on juhlistettu vuosittain 23.6. vuodesta 1948 lähtien. Nykyisin lähes 200 kansallista Olympiakomiteaa järjestää Olympiapäivän kunniaksi erilaisia tapahtumia, joiden avulla halutaan nostaa esiin olympismin arvoja ja rohkaista kaikkia liikkumaan. Suomessa virallista Olympiapäivää juhlistetaan syksyllä 6.9 osana Harrastamisen Suomen Mallia ja harrastusviikkoa.

Kaikki syntyy kipinästä – ilo tehdä, liikkua ja harrastaa.

Kansainvälinen Olympiakomitea on antanut Suomelle poikkeuksellisesti luvan juhlistaa Olympiapäivää 6.9. harrastamisen Suomen mallin ja harrastusviikon tukena. Valtakunnallisen harrastusviikon käynnistävä Olympiapäivä kutsuu mukaansa niin kunnat, koulut kuin urheiluseurat. Harrastusviikon tavoitteena on, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori löytäisi itselleen mielekkään harrastuksen – joka parhaimmillaan sytyttää harrastamisen innon ja kipinän.

Olympiapäivää järjestettäessä koulut ja kunnat voivat hyödyntää Olympiakomitean verkkosivuilta ja Oppimisareenalta löytyviä materiaaleja, jotka julkaistaan elokuussa. Sekä verkkosivujen että Oppimisareenan Olympiakasvatus-kurssit ja materiaalit tarjoavat tietoa olympismista ja antavat konkreettisia ideoita ja vinkkejä Olympiapäivän aktiviteettien järjestämiseksi.

– Muun muassa vastuullisuus, ilo ja yhdessä tekeminen ovat Olympiakasvatus-materiaalien keskeisiä arvoja. Vaikka arvot ovatkin vahvasti liitoksissa olympismiin, ovat nämä yhtä lailla hyödynnettävissä missä tahansa liikunta- ja harrastustoiminnassa, summaa Rion olympialaisissa 2016 Suomea edustanut voimistelija Katja Volkova.

Olympiapäivä loistava mahdollisuus tavoittaa uusia harrastajia!

Koronapandemian vuoksi lasten ja nuorten harrastustoiminta oli pitkään suljettuna. Harrastajakato on ollut valtavaa.

– Haluamme kutsua mukaan jokaisen koulun, kunnan, lajin ja seuran kanssamme viettämään Olympiapäivää tulevana syksynä. Olympiapäivä on seuroille ja aluejärjestöille loistava mahdollisuus esitellä toimintaansa ja tavoittaa uusia potentiaalisia harrastajia, rohkaisee Olympiakomitean lasten liikunnan ja urheilun asiantuntija Maria Ulvinen.

Ulvinen toivoo, että Olympiapäivä kannustaisi jokaista harrastamisen ja liikunnan sektorilla toimivaa juhlistamaan Olympiapäivää.

– Olympiapäivän tavoitteena on nostaa esiin liikunnan ja harrastamisen iloa. Haluan kannustaa kaikkia osallistumaan Olympiapäivään itselle sopivalla tavalla. Syksyn Olympiapäivänä juhlistamme olympiavuotta ja levitämme yhdessä liikunnan ja harrastamisen iloa.

Olympiakomitea järjestää Olympiapäivänä 6.9. Olympiastadionilla tapahtumapäivän lähialueen kouluille. Tapahtumassa koululaiset pääsevät kokeilemaan lasten ja nuorten harrastustoiveiden toivotuimpia lajeja. Lisäksi tapahtuman yhteydessä järjestetään media- ja vaikuttajatapahtuma, jossa kuullaan ja keskustellaan harrastamisen merkityksestä valtakunnallisesti.

Lue lisää aiheesta