Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.01.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Pekingin olympiajoukkuetta täydennettiin: Maastohiihdossa yksi miesten ja yksi naisten paikka täyttämättä

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui 11.1. ja vahvisti Huippu-urheiluyksikön tekemät toiset olympiavalinnat Pekingin talvikisoihin. Tässä vaiheessa kisajoukkueeseen nimettiin seitsemän maastohiihtäjää.

Suomen joukkuetta Pekingin talviolympialaisiin täydennettiin neljällä nais- ja kolmella miesmaastohiihtäjällä. Tässä vaiheessa joukkueeseen valittiin naisista Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä ja Johanna Matintalo, miehistä Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen ja Joni Mäki.

– Maastohiihdon olympiavalintojen aikataulua muutettiin, kun ensi viikonlopun maailmancup Ranskassa peruttiin. Maastohiihdon olympiajoukkue on lähdössä valmistavalle leirille korkealle 17. tammikuuta, joten joustavan valinnan periaatetta noudattaen halusimme valita yhteistyössä lajin valmennusjohdon kanssa suurimman osan joukkueesta ennen sitä, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoo.

– Jouluviikolla tehtyjen ensimmäisten valintojen jälkeen kansainvälisiä näyttöjä on ollut mahdollista antaa vain Tour de Skillä. Tässä tilanteessa on sovellettu aiemmin annettuja kansainvälisiä näyttöjä suhteessa valintakriteereihimme – edellyttäen, että tällaiset urheilijat osoittivat Imatran SM-hiihdoissa olevansa oikeassa suunnassa matkalla kohti Pekingiä.

Tiistaina tehtyjen valintojen myötä maastohiihdon maapaikkakiintiöstä on täyttämättä enää yksi nais- ja yksi mieshiihtäjä. Nämä paikat täytetään Suomen olympiajoukkueen viimeisessä valinnassa 24. tammikuuta.

– Monelta hiihtäjältä poistui viimeinen näyttöpaikka, kun Ranskan maailmancup peruttiin. Myös Planican viikonloppu peruttiin, mutta tässä tilanteessa on perusteltua katsoa tilanteen kehittymistä rauhassa, jotta valintakriteereistä tärkein – saada Olympialaisiin parhaat ja eniten menestyspotentiaalia omaavat urheilijat – täyttyy mahdollisimman suurella varmuudella, Lehtimäki korostaa.

Suomen kisajoukkue saa lopullisen muotonsa 24. tammikuuta, jolloin tehdään loput valinnat. Joukkue on muodostumassa noin 90 urheilijan kokoiseksi. 24:nnet talviolympialaiset kilpaillaan Kiinan Pekingissä 4.-20. helmikuuta.

11.1.2022 PEKINGIIN VALITUT MAASTOHIIHTÄJÄT

Jasmi Joensuu
Anne Kyllönen
Katri Lylynperä
Johanna Matintalo

Ristomatti Hakola
Perttu Hyvärinen
Joni Mäki

 

ENSIMMÄISET OLYMPIAVALINNAT 20.12.2021

Ampumahiihto
Mari Eder
Olli Hiidensalo
Tero Seppälä

Freestyle
Anni Kärävä
Jimi Salonen

Lumilautailu
Enni Rukajärvi
Kalle Järvilehto
Rene Rinnekangas

Maastohiihto
Kerttu Niskanen
Krista Pärmäkoski
Iivo Niskanen
Lauri Vuorinen

Mäkihyppy
Julia Kykkänen

Taitoluistelu (jäätanssi)
Juulia Turkkila
Matthias Versluis

Yhdistetty
Ilkka Herola

Lue lisää Suomen olympiajoukkueesta ja tutustu urheilijoihin!

Lue lisää aiheesta