Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Unelmien liikuntapäivänä 10.5. annetaan lahjaksi liikettä!  

Unelmien liikuntapäivä on täällä jälleen! On aika sytyttää liikkumisen kipinää. Tänä vuonna Unelmien liikuntapäivän teemana on antaa lahjaksi liikettä. Voit antaa lahjaksi liikettä sekä itsellesi että muille – tai molemmille. Antamalla aikaa liikkeelle voit löytää itsellesi mieluisan tavan liikkua. Olethan mukana? 

Tiedämme liikkumisen edistävän hyvinvointia sekä psyykkisesti että fyysisesti. Liikkuminen on kuitenkin myös paljon muuta: mieluisaa tekemistä, hetki itselle tai aikaa yhdessä perheen ja ystävien kanssa.

Yli kaksi vuotta vallinneet poikkeusolot veivät yhteiset liikuntakokemukset ja -kohtaamiset minimiin. Nyt näihin on kuitenkin jälleen mahdollisuus.

Jokainen voi löytää oman liikkeensä

Unelmien liikuntapäivänä on siis aika pysähtyä hetkeksi, antaa aikaa liikkeelle ja nauttia liikunnan ilosta. Mikäli omaat jo valmiiksi tutun ja mieluisan liikkumisen tavan, loistavaa! Pidä tästä kiinni myös jatkossa.

Jos taas kaipaat uutta pontta liikkumiseen ja mieluisan liikkeen löytämiseen, kannattaa rohkeasti kokeilla itseä kiinnostavaa liikkumisen tapaa. Oman liikkeen voi löytää vain kokeilemalla!

– Liikunnalliseen elämäntapaan ei ole yhtä ”oikeaa” tapaa, vaan jokainen voi liikkua juuri itselleen sopivalla tavalla. Liikkuminen voi olla työmatkaliikuntaa, itselle mieluisa harrastus tai tunnin mittainen happihyppely luonnossa, avaa Olympiakomitean liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan yksikön johtaja Petri Keskitalo.

Innostavia liikuntatapahtumia järjestetään ympäri Suomen

Unelmien liikuntapäivän karttapalveluun on kertynyt jo huima määrä erilaisia liikunta-aktiviteetteja ympäri Suomen. Karttapalvelusta jokainen voi löytää mieluisaa liikunnallista tekemistä Unelmien liikuntapäivänä. Tapahtumia järjestetään sekä paikan päällä että verkossa ja palvelusta löytyy tekemistä perheen pienemmistä isovanhempiin.

Tässä muutama esimerkki Unelmien liikuntapäivän tapahtumista: 

  • Rinkelinmäen liikuntaseikkailu 2022, Kaarina
  • Unelmien pyöräilyilta 7–12-vuotiaille lapsille, Kuopio
  • Innostu cheeristä! Turku
  • Iloinen jousiammunta -kokeilupäivä, Valkeakoski
  • JÄLKIPOLTTO: porras- ja ulkotreenipäivä, verkossa
  • Lempeä ilmajooga -kokeilutunti, Kangasala
  • Unelmien kävelyfutista, Helsinki
  • MultiaGolfia perheille, Hattula
  • LandeCrossfit, Oulu
  • Rugbyn avoimet treenit, Jyväskylä

Löydä tapahtumasi Unelmien liikuntapäivän karttapalvelusta tai some hashtagilla #unelmienliikuntapäivä.

Etsi tapahtumasi karttapalvelusta www.unelmienliikuntapäivä.fi.

Viime vuonna Unelmien liikuntapäivää vietettiin yli miljoonan suomalaisen voimin. Eiköhän tänä vuonna pyydetä jokainen vähintään yksi kaveri mukaan ja tuplataan osallistujien määrä!

Mikä on sinun Unelmien liikuntapäiväsi? Jaa tapahtumasi ja liikkumisen iloa, hetkiä ja tunnelmia somessa hashtagilla #unelmienliikuntapäivä.

Lisätietoja:

Unelmien liikuntapäivä on vuosittain 10.5. järjestettävä kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up päivä. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua. Unelmien liikuntapäivää koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. Sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot sekä kunnat.

Lue lisää aiheesta