Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.09.2022 | Olympiakomitea | Tiedote

SM-viikko suuntaa Keski-Suomeen – talvella 2024 kisataan Jyväskylässä

SM-viikon tapahtumakartalle merkitään jälleen uusi isäntäkaupunki, kun talvella 2024 mitaleista kisataan Jyväskylässä.

SM-viikko on urheilun monilajitapahtuma, jossa suomalaishuiput kilpailevat lajiensa suomenmestaruuksista. Tapahtuman ydinajatus on koota yhteen useita urheilulajeja ja saada näin lajeille uutta yleisöä, lisää harrastajia ja medianäkyvyyttä. Yleisölle SM-viikko tarjoaa vaivattoman mahdollisuuden tutustua uusiin urheilulajeihin.

Talvella 2024 järjestettävä SM-viikko on järjestyksessään kahdeksas, ja kolmas talvitapahtuma. Aiemmin SM-viikko on järjestetty Tampereella (2016-17), Vantaalla (2018-19), Joensuussa (2020) ja Salossa (2022). Ennen Jyväskylää vuorossa on Lahti elokuussa 2023.

SM-viikon 2024 isäntäkaupunki Jyväskylä on valtakunnallisesti tunnettu ja tunnustettu liikunta- ja urheilukaupunki, ja liikuntapääkaupunki on yksi Jyväskylän kaupunkistrategian neljästä kärjestä. Liikunta ja sen edistäminen koetaan Jyväskylässä koko kaupungin asiaksi.

– On hienoa, että saamme SM-viikon ensimmäistä kertaa kaupunkiimme. Tapahtuma sopii loistavasti liikuntapääkaupungin profiiliin, sillä meillä on jo nykyisellään harrastusmahdollisuudet lähes lajissa kuin lajissa. Opiskelijakaupunkina ja Suomen ainoan liikuntatieteellisen tiedekunnan kaupunkina meille muuttaa vuosittain urheilijoita ympäri Suomea. Tämä on hyvä mahdollisuus antaa heille paikka näyttää osaamistaan kotikaupungin kannustaessa, kertoo Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

SM-viikko kuuluu Olympiakomitean palvelutarjontaan. Urheilua rakastavalle Suomen kansalle SM-viikko on tähän mennessä esitellyt lähes 70 urheilulajia.

– SM-viikko on erinomainen tilaisuus tutustua useisiin eri lajeihin yhdellä kertaa, innostua Suomen huippujen suorituksista ja kenties löytää myös uusi liikuntaharrastus itselleen. Haluan kiittää kaikkia tapahtuman järjestelyyn osallistuvia tahoja tärkeästä panoksesta laajan liikunta- ja urheilukulttuurin edistämiseksi Suomessa, kiittää Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto.

SM-viikon operatiivisesta toteutuksesta vastaa KOKO Tapahtuma Osuuskunta yhteistyössä lajiliittojen, isäntäkaupungin ja Ylen kanssa. Yle Urheilulla on alusta lähtien ollut vahva rooli SM-viikolla, ja se on vuosien varrella välittänyt kanaviensa kautta satoja tunteja SM-viikon tunnelmia ja kisakamppailuita. SM-viikko onkin varmasti yksi Yle Urheilun suurimmista ja monipuolisimmista kansallista tuotannoista.

– SM-viikko on syystäkin kerännyt vuosien varrella positiivista hämmästelyä ja ihailua tv-katsojilta. On hauskaa päästä tekemään taas vaihteeksi myös talvilajien SM-viikkoa. Jyväskylä tarjoaa hienot puitteet, joten toivottavasti mukaan hakee laajasti erilaisia lajeja, joita pääsemme näyttämään Areenan ja TV:n lähetyksissä katsojille, toivoo Yle Urheilun tuottaja Johanna Rikman.

SM-viikko 2024 järjestetään Jyväskylässä talvitapahtumana, tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja:
SM-viikko: vastaava tuottaja Päivi Harri, paivi.harri@kokotapahtuma.fi, 045 264 2263
Jyväskylän kaupunki: viestintäjohtaja Emmi Palokangas, emmi.palokangas@jyvaskyla.fi, 050 312 5370

Artikkelikuva: Tero Takalo-Eskola

Lue lisää aiheesta