Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.05.2019 | Olympiakomitea

Europarlamentti liikuntaa edistämään

Euroopan unioni vaikuttaa liikuntaan ja urheiluun esimerkiksi rahoituksen kautta. Uusi parlamentti voi vaikuttaa siihen, millaisiin asioihin EU-rahoitusta voidaan hakea. Tarvetta olisi täsmähankkeiden lisäksi voida rahoittaa seura- ja yhdistystoiminnan yleisiä edellytyksiä - esimerkiksi talous-, viestintä- ja hallinto-osaamista sekä valmennusosaamista. Euroopan parlamentin vaalit järjestetään 26.5.


Kanavoidaan EU-tason rahoitusta jatkossa myös seurojen toiminnan ammattimaistamiseen ja seuran rakenteiden vahvistamiseen erityisesti hallinnossa, viestinnässä ja valmennuksessa.

Euroopan unioni tukee nyt liikuntaa erityisesti rakennerahastojen ja Erasmus+ sport –ohjelman kautta. Hankerahoitusraha on tärkeä keino kansalaisjärjestötoiminnan kehittämisessä. Jatkossa rahoitusta olisi syytä saada selkeämmin myös seura- ja yhdistystoiminnan rakenteiden vahvistamiseen ja ammattimaistamiseen. Tämä tarkoittaa seuran yleisten edellytysten kehitystoimintaa: valmentajien osaamisen kehittämistä ja esimerkiksi hallintoon, viestintään ja markkinointiin liittyvän osaamisen kehittämistä. Kun seuran koneisto saadaan näin toimimaan paremmin, voidaan seuratoimintaan innostaa nykyistä enemmän liikkujia ja urheilijoita.

Tällainen yleisten toimintaedellytysten rahoittaminen on nykyisillä rahoitusmuodoilla vaikeaa. Kuitenkin tälle olisi suuri tarve.

Nyt valittava Euroopan parlamentti voi vaikuttaa rakennerahastojen ja ohjelmarahoituksen kohdennukseen. Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella 2019 valmistelu on kiivaimmillaan.

Lisätietoja EU-rahoituksesta liikunnalle ja urheilulle eurooppalainen liikuntapolitiikka -sivulta.

Tutustu aiheeseen tarkemmin parlamenttivaalisivulla.

Muista äänestää 26.5.2019!

Artikkelin kuva: Greg Montani / Pixabay

Lue lisää aiheesta