Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
25.02.2020 | Olympiakomitea | Uutinen

Tule mukaan toteuttamaan ”Maksa mitä haluat” -haastetta Unelmien liikuntapäivänä 10.5.!

Vuonna 2020 valtion liikuntahallinto juhlii 100-vuotisjuhlavuottaan. Yhteinen hetki juhlia on Unelmien liikuntapäivänä, jolloin mukaan pääsee koko Suomi.

Osana juhlavuotta valtion liikuntahallinto, Suomen Olympiakomitea, Kuntaliitto ja Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry haastavat kunnat, yritykset sekä järjestöt ja yhdistykset toteuttamaan Unelmien liikuntapäivää 10.5.2020 ”Maksa mitä haluat”-konseptilla, jossa asiakas saa itse päättää osallistumis- tai sisäänpääsymaksunsa hinnan.

Haasteen tarkoituksena on saada asukkaita liikkeelle ja mahdollistaa heille tutustuminen oman alueen kulttuuri- ja liikuntapalveluihin. Unelmien liikuntapäivänä se tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden viettää oman budjettinsa mukainen liikuntapäivä ja toteuttaa omia liikkumisen unelmia.

Konsepti on peräisin Porista, jossa sitä on toteutettu onnistuneesti useita kertoja. Kokeiluvuonna 2019 Porin kaupunki järjesti Maksa mitä haluat -päiviä yhteensä viisi, joista kaikkina liikunta- ja kulttuuripalveluita käytettiin huomattavasti enemmän kuin normaaleina päivinä. Mukana toteutuksessa ovat olleet mm. uimahallit, urheilutalot ja skeittihalli. Porissa konsepti on otettu hyvin vastaan ja asukkailta on tullut paljon positiivista palautetta.

Unelmien liikuntapäivän vuoden 2020 teema on ”pyydä kaveri mukaan”. On helppoa kutsua kaveri mukaan liikkumaan, kun ei tarvitse miettiä liikkumisen hintaa. Tänä vuonna 10.5. on myös äitienpäivä. Päivä tarjoaa äideille mahdollisuuden unohtumattomaan juhlapäivään yhdessä perheen tai kavereiden kanssa.

Lisätietoa tapahtumasta ja Maksa mitä haluat -haasteesta löydät osoitteesta www.unelmienliikuntapaiva.fi .

Miten te olette mukana Unelmien liikuntapäivässä? 

Tulkaa mukaan rakentamaan Suomen suurinta liikkumisen tapahtumaa seuran, yhdistyksen, työpaikan tai kaveriporukan kanssa! Järjestäkää avoimia ovia ja kaikille avoimia harjoituksia tai lajitutustumisia. Vuoden teeman mukaisesti innostakaa ottamaan kavereita mukaan joko maksuttomiin tai “Maksa mitä haluat” -periaatteella toteutettaviin tapahtumiin.

 

Näin helppoa on osallistua:  

  • Ideoikaa tapahtuma yhdessä. Sen ei tarvitse olla suuri, tärkeintä on yhdessäolo ja liikkumisen riemu. Ideoita tapahtumiin löydätte täältä.
  • Ilmoittakaa tapahtumanne mukaan Unelmien liikuntapäivän karttapalveluun. Näin kaikki voivat löytää tapahtuman.
  • Kertokaa tapahtumastanne esimerkiksi sosiaalisessa mediassa sekä kannustakaa kaikki mukaan. Tunnukset ja bannerit voit ladata täältä. Tapahtuman virallinen hashtag on #unelmienliikuntapäivä.
  • Nauttikaa yhdessä liikkumisesta 10.5.!

Lue lisää aiheesta