Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
09.07.2021 | Seuratoiminta | Artikkeli

Minun seurani: Classicin yhteisöllisyys ja rohkeus tehdä uusia asioita ovat heijastuneet vahvasti Nico Salon elämään

Seuratoiminta on Suomen suurin kansanliike ja siihen osallistuu kaiken kaikkiaan lähes 1,8 miljoonaa suomalaista – aina seuratoimijoista ja -työntekijöistä harrastajiin ja huippu-urheilijoihin.  Artikkelisarjassamme nostamme tätä suomalaisen urheilun kivijalkaa esiin haastattelemalla urheilijoita ja heidän edustamiaan seuroja. Mille seuroille suomalaisten huippu-urheilijoiden seurasydän sykkii? Annetaan urheilijoiden kertoa itse.

Classicin 27-vuotiaan hyökkääjän Nico Salon urheilijapolku Classicissa käynnistyi Salon ollessa 8-vuotias. Tällöin Salon perhe muutti Keuruulta Tampereelle.

– Halusin jatkaa Keuruun seurakunnan sählykerhossa aloittamaani harrastusta myös Tampereella. Pelasin sählyn ohella jalkapalloa ja jääkiekkoa, mutta sähly tuntui aina kaikista mieleisimmältä, Salo kertoo.

Liigajoukkueen harjoituspeleihin Salo pääsi mukaan ensimmäisen kerran 15-vuotiaana. Tätä kautta ovet avautuivat myös nuorten maajoukkueeseen.

– Kun pääsin aistimaan liigajoukkueen tunnelmaa ja näkemään kokeneempien pelaajien tekemistä, aloin uskoa samalla yhä enemmän omiin mahdollisuuksiini urheilijana. Vuonna 2010 järjestetyt MM-kotikisat vahvistivat tätä tunnetta entisestään. Tuolloin 16-vuotiaana ajattelin, että tuolla minäkin vielä jokin päivä haluan olla – lajin huipulla ja maajoukkueessa.

Yhteisöllisyys seuran kivijalkana

Salo kiittää seuransa mahtavaa juniorityötä, mutta nostaa esiin myös koko seurayhteisön – Classic familyn – merkityksen.

– Seuran valmentajat ovat äärettömän ammattitaitoisia ja kannustaneet eteenpäin jokaisessa urani vaiheessa. Ensimmäisen valmentajani Miikka Lamun opit ovat kasvattaneet minua vahvasti tällaiseksi pelaajaksi kuin tänä päivänä olen. Taas C-junioreissa valmentajinani toimineet Jukka Laurila ja Sami Vatanen saivat tekemiseeni yhä ammattimaisempaa otetta, Salo avaa.

Classicin yhteisöä Salo kuvailee kuin toiseksi perheekseen.

– En ole koskaan jäänyt yksin minkään asian kanssa – oli kyse sitten urheilusta tai urheilun ulkopuolisesta asiasta. Seurassa halutaan toimia yhteisen hyvän edistämiseksi ja koko seurayhteisö nähdään tärkeänä.

Esimerkkinä seuran yhteisöllisyydestä Salo nostaa esiin A-junioreiden finaaliottelun vuonna 2015.

– Finaali pelattiin Helsingissä samana päivänä, kun naisten liigajoukkue oli voittanut mestaruuden omassa sarjassaan. Heidän koko joukkueensa saapui kannustamaan meitä finaaliin ja tupa oli niin sanotusti täynnä Classicin porukkaa. Voitimme mestaruuden ja oli hieno jakaa tuo hetki koko Classic familyn kanssa.

Seurayhteisöstä matkaan on tarttunut myös tärkeitä ystävyyssuhteita.

– Monen joukkuekaverin kanssa olemme kasvaneet aloittelevista sählyharrastajista tähän pisteeseen, missä nyt olemme. Voisi sanoa, että seura on antanut elämän mittaisia ystävyyssuhteita.

Seuran rohkeus ja halu tehdä uutta tarttunut myös omaan elämään

Classicin logo ja edustusasu merkitsevät Salolle paljon.

– Classic on seura, joka uskaltaa tehdä rohkeasti uutta. Muun muassa vuonna 2017 olimme mukana ensimmäisessä salibandyliigaottelussa Suomen rajojen ulkopuolella, Singaporessa. Puolestaan tulevana syksynä kausi käynnistyy uudella areenallamme kauppakeskus Ideaparkissa Lempäälässä. Classicissa asioita halutaan tehdä uudella tavalla ja on tosi hienoa edustaa tällaista seuraa.

Rohkeus ja halu kokeilla ovat tarttuneet myös Salon omaan arkeen ja elämään.

– Seuran kautta olen oppinut, että joskus on vain uskallettava tehdä ja kokeilla uusia juttuja. Seuramme haluaa jatkuvasti edetä ja kehittyä, joten näitä arvoja olen vienyt myös omaan arkeeni.

Loistavasta seuratyöstä Salo haluaa kiittää seuran toiminnanjohtajaa Pasi Peltolaa.

– Pasi on tehnyt uskomatonta työtä roolissaan. Hän on aina ollut seuran pelaajien puolella, huolehtinut seurasta ja luonut sellaisen ilmapiirin, johon jokainen on tervetullut.

Joukkueen tavoitteena on kuulua maailman parhaiden salibandyseurojen joukkoon

Tällä hetkellä Salon katse on kohdistettu vahvasti kohti tulevia salibandyn MM-kotikisoja sekä tammikuussa järjestettävää seurojen Champions Cupia.

– Haluamme menestyä Classicin kanssa myös tulevaisuudessa ja olla yksi maailman parhaista salibandyseuroista. Tämä on koko joukkueellemme selkeä yhteinen suunta, Salo summaa.

Maajoukkueen riveissä Salo puolestaan nähdään tulevissa salibandyn MM-kotikisoissa.

– Nämä kilpailut ovat olleet tähtäimessäni pitkään. Olen tehnyt paljon hommia sen eteen, että olisin näissä kisoissa urheilijana parhaimmassa kunnossa koskaan. Vuonna 2010 istuin MM-katsomossa kotikisoissa ensimmäistä kertaa ja unelmoin pääseväni pelaamaan tähän turnaukseen. On uskomatonta ajatella, että nyt tämä haave toteutuu.

Classic tukena urheilijapolulla jo vuosien ajan – esittelyssä Sami Johansson ja Albert Koskinen

Sami Johansson. Kuvaaja: Ville Vuorinen.

Sami Johansson, 28 vuotta, hyökkääjä. Classicin kasvatti. Voittanut Suomen maajoukkueen riveissä MM-kultaa kahdesti.

Mistä kipinä urheiluun syttyi?  Liikunta ja urheilu ovat aina olleet luonnostaan osa elämääni ja olen pitänyt tekemisestä ja kisailusta niin pitkään kuin vain muistan. Nuorempana harrastin salibandyn ohella muun muassa jalkapalloa ja jääkiekkoa. Tietyllä tapaa olen ajatellut, että urheilu on geeneissäni – olen aina nauttinut liikunnasta ja urheilusta ja on vaikea ajatella tilannetta, jossa en urheilisi.

Mitä seurasi on antanut sinulle?  Seura on ollut todella isossa roolissa urheilijapolullani. Olen edustanut Classicia aina ja seura on ollut matkassa jokaisessa vaiheessa urallani. Seurassamme asioita tehdään hyvällä meiningillä ja kovalla ammattitaidolla. Seuran kautta olen saanut varmuutta tekemiseeni ja kasvanut urheilijaksi.

Mitä seurasi logo sinulle merkitsee?  Seuran edustaminen tuntuu aina hienolta. Seuraa edustaessa haluaa antaa kaikkensa ja tehdä asiat niin hyvin kuin mahdollista. Classicin menestys on äärimmäisen hienoa ja haluan antaa parhaani tämän menestyksen jatkumiseksi.

Albert Koskinen. Kuvaaja: Ville Vuorinen

Albert Koskinen, 24 vuotta, hyökkääjä. Classicin riveissä jo 15 vuoden ajan. Saavuttanut seuran matkassa useita Suomen mestaruuksia. Haaveena Suomen maajoukkue ja kansainväliset pelikentät.

Mistä kipinä urheiluun syttyi?  Olen pienestä asti harrastanut ja urheillut paljon. Harrastin salibandya, jalkapalloa ja jääkiekkoa jo ennen kouluikää. Jossakin vaiheessa salibandy kuitenkin tuntui kaikista mielekkäimmältä. Haluan kehittyä urheilijani entistä paremmalle tasolle ja tämä motivoi tekemistäni päivittäin.

Mitä seurasi on antanut sinulle?  Classic on todella huikea seura. Classic family – kuten me seuran yhteisöä kutsumme – on antanut ympärilleni todella hyvän porukan ja ympäristön urheilla. Seura tukee jokaisen tekemistä ja on opettanut ja kasvattanut minua entistä enemmän urheilijaksi.

Mitä seurasi logo sinulle merkitsee?  Classicin pelipaidan pukeminen herättää isoa ylpeyttä. Olen pelannut Classicissa nyt noin 15 vuotta ja seuran merkitys on elämässäni suuri. Peliasu päällä haluaa antaa aina kaikkensa seuralle.

Salibandy Club Classic

  • Tamperelainen salibandyseura. Perustettu 1990.
  • Salibandy Club Classic omaa Tähtimerkin lasten ja nuorten osa-alueesta.

Artikkelikuva: Jyri Hömmö

Tutustu muihin Minun seurani -urheilijatarinoihin:

Minun seurani – Maria Huntington kiittää seuraansa: “Ilman Tampereen Pyrintöä en olisi tässä pisteessä”

Minun seurani: Espoon Telinetaitureiden Oskar Kirmekselle seuran treenisali tuntui kodilta heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien

Minun seurani: Arvi Savolainen aloitti painiharrastuksen Lahden Ahkerassa 4-vuotiaana – seuran edustaminen herättää ylpeyttä edelleen

Lue lisää aiheesta