Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.04.2019 | Olympiakomitea

Liikunta vaaliteemana – ratkaistaanko tulevalla vaalikaudella miljardihaaste?

Liikunta ja urheilu on ollut monipuolisesti mukana puolueiden ohjelmatyössä ja tavoitteissa. Lisäksi parlamentaarisesti käsiteltyjä linjauksia on koottu Suomen historian ensimmäiseen liikuntapoliittiseen selontekoon. Julkisessa vaalikeskustelussa liikunta ja urheilu eivät ole tulleet vielä mainittavan hyvin esille – media ja ehdokkaat voivat ottaa tässä suhteessa vielä loppukirin!

 

Liikunta on yhteiskunnallisesti merkittävä aihe: se lisää hyvinvointia, terveyttä ja yhteisöllisyyttä. Liian vähäisen liikunnan merkitystä kuvaavat UKK-instituutin selvityksessä (2018) esille tulevat 3-7,5 miljardin euron kustannukset. Urheilu taas lisää yhteisöllisyyttä ja rakentaa ainutlaatuisia elämyksiä.

 

Jos etsit tietoa liikuntapoliittisista avauksista ja linjauksista tai haluaisit vaikkapa valita ehdokkaasi liikunta-aiheiden perusteella, kannatta perehtyä ainakin näihin julkaisuihin:

 

Lisätiedot:

Ilmari Nalbantoglu, p. 050 574 1112

Päällikkö, yhteiskuntasuhteet

Lue lisää aiheesta