Siirry sisältöön
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Valmentajat

Haluatko valmentajaksi? Hienoa! Valmentaminen on mielenkiintoista ja tärkeää työtä. Yleensä valmentajaksi pääsee ottamalla yhteyttä urheiluseuraan ja kysymällä millaisia mahdollisuuksia heillä olisi tarjota tulevalle valmentajalle. Usein valmentajista on pulaa, joten mahdollisuuksia löytyy varmasti. Paras tilanne olisi, jos pääsisit aloittamaan kokeneemman valmentajan apuvalmentajana.

Asiaa helpottaa kovasti, jos sinulla on omaa urheilutaustaa eli kokemusta jonkun lajin harrastamisesta. Ennestään tutun lajin valmentamista on helpompaa aloittaa. Oma lajitausta ei ole aivan välttämätön. On olemassa esimerkkejä jopa huippuvalmentajista, jotka eivät ole valmentamaansa lajia urheilijana harrastaneet. Tietenkään se ei ole ihan tavallinen tarina.

Alusta alkaen on tärkeää lähteä kouluttautumaan. Valmentaminen on oma tieteen ja taiteen lajinsa, jossa on paljon mielenkiintoista opittavaa. Urheilijalla on usein paljon kokemusta valmentautumisesta, mutta valmentajan osaaminen ei synny vain urheilijakokemuksesta. Koulutuspolkuja on tarjolla monia.

Valmentajalla on väliä