Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Tilaisuudet

Liikkujan polku -verkoston tilaisuudet

  • To 16.5. klo 14.30-15.30 Lajikulttuuritutkimuksella tietoa ja tavoitteita lajiliitolle ja seuroille.

    Tutkitun liikuntatiedon klinikassa päästään kuulemaan case esimerkki Cheerleadingliiton toteuttamasta lajikulttuuritutkimuksesta. Kysely on osa Cheerleadingliiton strategiaa, ja sen tulosten avulla pyritään tukemaan strategian tavoitteiden saavuttamista. Samalla kyselyn tuloksia voidaan hyödyntää myös yksittäisten seurojen toiminnan kehittämisessä.
    Alustuspuheenvuoron tulevat pitämään seurakehittäjä Niklas Hagel sekä viestintä- ja markkinointiasiantuntija Wilma Sirkka Suomen Cheerleadingliitosta.
    Paikka: verkkotilaisuus (Teams). Ilmoittaudu tilaisuuteen Suomisportissa.

 

 

  • Kevään 2024 vaikuttamisklinikoiden aikataulu löytyy täältä.

 

Lisää liikettä Suomeen – Mera rörelse till Finland –webinaarisarja

Webinaarisarjan ”Lisää liikettä Suomeen – Mera rörelse till Finland” kokonaisuudesta vastaa Liikunnallisen elämäntavan edistämisen työryhmä*. Työryhmä on hakemassa kolmesta viiteen yhteiskunnallista aihetta, joilla yhdessä pyritään lisäämään liikkeen määrää Suomessa. Webinaarisarjan aiheet on valittu työpajan kautta ja osallistamalla muutoin laajaa joukkoa. Webinaarit toteutetaan yhteisellä konseptilla ja osallistujilla on lopussa mahdollisuus antaa näkemyksensä aiheen yhteiskunnallisesta merkittävyydestä liikkeen lisäämisessä. Webinaarisarjan päätyttyä työryhmä valitsee aiheet, joita lähdemme yhdessä viemään eteenpäin – tavoitteena toimintakykyinen maa ja kansa.

Webinaarit ovat maksuttomia ja niistä ei tehdä jälkitallenteita.

(tilaisuuksia täydennetään teemojen ja järjestäjien varmistuttua)

Lisätiedot: ulla.nykanen@olympiakomitea.fi

*Opetus- ja kulttuuriministeriä (OKM) asetti viime vuonna Yhdessä 2022 -työryhmän, jonka tarkoitus oli selventää roolituksia kaikkien toimijoiden kanssa, joilla on tavoiteasiakirja OKM:n kanssa. Syksyllä 2022 työtä päätettiin tehostaa ja laajentaa perustamalla alatyöryhmiä, mistä yksi oli Liikunnallisen elämäntavan edistäminen. Nykyiseen työryhmään kuuluvat seuraavat tahot: Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Finlands Svenska Idrott, Hämeen Liikunta ja Urheilu, Kuntaliitto, Liikkuvat-kokonaisuus, Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu, Suomen Latu, Suomen Olympiakomitea, Suomen Padelliitto, Suomen Palloliitto, Suomen Paralympiakomitea, Suomen Työväen Urheiluliitto ja Urheiluopistot ry.

 

Liikkujan polku -verkoston jäsenet ovat tervetulleita myös näihin tilaisuuksiin:

  • Ke 17.4. klo 10-14.30 Kuntien poikkihallinnolliset liikkumisohjelmat -työpajasarjan päätösseminaari
    Tilaisuus on jatkoa Liikkujan polku -verkoston kevään 2023 kuntien poikkihallinnollisten liikkumisohjelmien seminaarille ja siitä seuranneeseen työpajasarjaan. Päätösseminaarin tavoitteena on tarjota asiantuntijapuheenvuoroja, kokemuksia ja käytännön esimerkkejä kentältä, herättää keskustelua ja antaa mahdollisuuksia ajatusten vaihtamiselle. Aamupäivän osuus toteutetaan hybridinä eli osallistua voi sekä paikan päällä Kuntatalolla (Kuntatalo, Toinen linja 14, Helsinki) että verkon välityksellä. Iltapäivän osio on tarjolla vain paikalla olijoille Kuntatalolla. Järjestäjinä Kuntaliitto, Olympiakomitea ja Liikuntatieteellinen Seura. Tutustu ohjelmaan (pdf). Ilmoittaudu tilaisuuteen 9.4. mennessä Webropolissa.

  • Ke 15.5. klo 13-16 Hyvinvoiva tulevaisuus – liikkumisen edistämisen keinot sosiaali- ja terveysalalla (webinaari)
    Liikkumisen edistäminen hyvinvoinnin kannalta on hyvin merkittävä asia ja tulee korostumaan tulevaisuudessa edelleen. Sosiaali- ja terveysala on monin tavoin keskeisessä roolissa mahdollistamassa hyvinvoivaa tulevaisuutta. Webinaarissa pohditaan sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden, ammattilaisten ja asiakkaiden liikunnan edistämisen mahdollisuuksia. Järjestäjinä Opetushallitus, Suomen Paralympiakomitea, Suomen Olympiakomitea sekä sosiaali- ja terveysministeriö. Tilaisuus järjestetään webinaarina Teamsissa ja siihen voi liittyä oheisen linkin kautta. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, eikä tilaisuutta tallenneta. Tutustu ohjelmaan (pdf). Tilaisuuden materiaalit löytyvät Opetushallituksen tapahtumat-sivulta tilaisuuden jälkeen. 

Tutustu edellisten tilaisuuksien materiaaleihin:

2024:

To 7.3. klo 10-11 Tutkimuksen integroiminen hankkeeseen: Mitä hyötyä? Alustuksia ja käytännön vinkkejä.

Ke 24.1.2024 klo 12-16 Liikkujan polku -verkosto osana liikkumisen edistämisen ekosysteemiä

 

Ke 10.1.2024 klo 14-15 Liikkujan polku -verkoston tutustumistilaisuus

2023: 

Sote-ammattilaisten mahdollisuudet ja haasteet liikkumisen edistämisessä 16.11. klo 9-10, verkkotilaisuus (tilaisuus siirtyi sairastumisen vuoksi) 

Mitä ovat liikkumisen saavutettavuuden ulottuvuudet ja miten liikkumisen esteitä voidaan madaltaa? 26.10. klo 9-10, verkkotilaisuus

Liikkujan polku -verkoston tutustumistilaisuus 30.5.

Lisää liikettä Suomeen – Mera rörelse till Finland – webinaarisarja

Liikunta ja ulkomaalaistaustaisuus – mitä liikunnanedistämistyössä on hyvä ymmärtää 27.4.

Mikä on tärkein asia, jotta suomalaiset liikkuisivat enemmän ja pysyisivät toimintakykyisinä? 20.4.2023

Kuntien poikkihallinnolliset liikkumisohjelmat – yhteistyöllä lisää liikettä 23.3.2023

 Liikkujan polku -verkoston tutustumistilaisuus 7.3. 

Soveltavan liikunnan ja paraurheilun sanasto tutuksi 10.2.

  • Soveltavan liikunnan ja paraurheilun sanasto (tutkimuspäällikkö Aija Saari, Suomen Paralympiakomitea, johtava asiantuntija Piritta Asunta Jyväskylän ammattikorkeakoulun Likes sekä hankekoordinaattori, asiantuntija Riikka Roitto, Liikuntatieteellinen Seura)
  • Johdanto päivän teemaan (pääsihteeri Jari Kanerva, Liikuntatieteellinen Seura)

Tuloskortti 2022 lasten ja nuorten liikunnasta tiedolla johtamisen tueksi 20.1. 

2022: 

Liikkumisen suositukset liikkeelle 16.12.

Miten kunnassamme menee?  – TEA-viisarista kunnan hyvinvointitietoa 10.11.

Aikuisliikunnan työpaja 25.10. 

Vaalistartti 1.9. 

Tutkitun liikuntatiedon klinikka 19.5.

Tutkimustiedon soveltaminen -sparrailuklinikka 25.4. 

Tutkimustiedon soveltaminen -teemaryhmän tilaisuus 11.2.